Långsam dator

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 år, 6 månader sedan.
Skapare
user-572615
Åskådare

Datorn tar evigheter på sig att starta. När den har startat och jag vill öppna en bild får jag ett meddelande att bilden öppnades inte inom erfoderlig tid och stängs ner, får pröva på nytt ibland flera gånger innan det lyckas. Lika med vad jag än gör så tar det lååång tid. Kommer fram ett meddelande svarar inte så det blir mycket väntande. vidare knattrar det ganska mycket i själva datorn. Har skrivit om detta förut och jag skulle kolla på aktivitetshanteraren och CPU kan gå upp över 90% 93-95  likaså minnet går lika högt, men disken håller sig under 20%. Finns det något att göra eller är det skrot. Har kollat lite efter en ny men det verkar vara svårt att hitta en med cdbrännare m.m som jag vill ha.Tacksam för tips om det finns något jag som inte är kunnig kan göra.

Det låter som att det är något program som ”går i loop” eller låser sig, och att det är det som får datorn att uppträda konstigt. Angående bilden som inte kan öppnas, vet du vad det är för bild som avses och varför den öppnas (eller vilket program som vill öppna den)?

Att det knappt finns datorer med cd-brännare behöver inte vara något problem en extern brännare kostar inte speciellt mycket och det räcker med en USB-port för att den ska fungera på vilken Windows-dator som helst.

Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.