Långsam Dator

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 10 år sedan.
Skapare
jantho222
Medlem

Min dator MSI CX620 är väldigt långsam och vill återställa den till med hjälp av  återställningsskivor 3 st. Fick hjälp av företaget som sålt den till mig med liknanade problem och meningen var att om de uppstod problem igenså skulle de lösas med hjälp av dessa skivor,  bra  förslag, men men jag lyckas inte få det att fungera. Manualen till denna dator är  minimal  och inte till någon hjälp och har sökt på nätet men kan inte hitta någonstan där de beskriver sakligt hur  man skall göra.

Du har helt rätt, manualen ger inte mycket hjälp. Normalt brukar man bara starta datorn med återställnings-CD nummer 1 så ska det mesta sköta sig automatiskt, men jag har aldrig gjort det med MSI så jag är lite osäker på hur de arbetar.

Samtidigt är felet, eller vad man nu vill kalla det, ”långsam dator” av flera anledning, dels för att det kan vara en väldigt subjektiv upplevelse och dels för att det kan bero på så många olika anledningar. Om det bara är att datorn är långsam och inga andra fel med den kanske du i stället ska försöka att städa/snabba upp datorn innan du brottas vidare med återstllningar.

De tre vanligaste anledningarna till att den dator blir långsam är följande:

1. Hårdvara fungerar inte som den ska eftersom drivrutinerna är korrekta. Om du fortfarande kör Windows 7 på datorn, tryck på Windows-tangenten och skriv Enhetshanteraren (och starta programmet). Titta i listan om det finns enheter som har en röd eller en gul markering. Finns det en eller flera sådana är de inte korrekt installerade eller fungerar inte som de ska, då kan man gräva vidare i problematiken där.

2. Det har installerats skräpprogram i datorn som slöar ner den. Installera och kör programmet Anti-Malware från Malwarebytes (finns på vår CD och att ladda hem från http://www.malwarebytes.com) för att se om det hittar något som kan orsaka problem/slöhet.

3. En variant av föregående punkt, men det handlar inte om elaka program utan om allämnt skräp. Installera och kör exempelvis programmet CClenaner (http://www.piriform.com/ccleaner) som kan gå igenom datorn och se om det finns sådant som kan städas bort.

Om du hellre vill återställa datorn och det trasslar rekommenderar jag att du kan kontakt med butiken där du köpte datorn, alternativt supporten på MSI (http://se.msi.com) för att se om de kan hjälpa dig.

Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.