Linksys Router

Inte löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 5 år, 5 månader sedan.
Skapare
fhaglund
Åskådare

Jag har en Linksys 19126 Router. Hur vet jag att den är optimalt inställd?

//Folke

 

Det är en bra och relevant fråga, men det är samtidigt lite som att fråga hur långt är ett snöre? Det går helt enkelt inte att svara på i generella ordalag. På vilket sätt menar du optimalt inställd? Ska det var för optimal säkerhet, eller snabbhet, eller för att den ska vara lättanvänd för att lätta till och hantera användare, eller kanske för att hantera någon specifik typ av datatrafik?

Sedan får man tänka på sådant som hur många användare är det på nätverket, och vad är det för hastighet på internetuppkopplingen?


fhaglund
Åskådare

    Med optimalt menar jag både säkerhet och hasighet.

    Det finns en ju massa inställningsmöjligheter i routern, där man inte vet vad de är till för.

    Om man av misstag råkar ändra någon inställning så kanske man förstör allting.

    Mitt problem är att jag upplever varierand kvalite på det trådlösa nätverket mellan mina lokala

    enheter.

    Tyvärr hittar jag inte någon Linksys som heter 19126 så jag kan inte komma med några slutsatser utifrån dens förutsättningar, men jag skulle först och främst rekommendera att du undersöker om det finns någon uppdaterad firmware än den som routern använder idag. De flesta routrar brukar dessutom ha ett verktyg för att säkerhetskopiera de aktuella inställningarna, så om du bara gör det innan du sätter igång så betvivlar jag att du kan ställa till med något som inte går att fixa till efteråt.

    Hur många trådlösa enheter har du anslutna till routern, och vad är det för typer av enheter? Hur uppträder den varierande kvaliteten, tappar enheter anslutningen helt eller går det långsamt emellanåt eller vad är det som händer?


    fhaglund
    Åskådare

      Jag förstår att det är ett delikat problem som är svårt att lösa på distans, så jag jobbar på och ser om jag kan hitta något.

      Går jag bet, ber jag att få återkomma.

      Tack för hjälpen i alla fall.

      //Folke

      En sak som du kan titta på, just eftersom det är det trådlösa nätverket som du vill undersöka, är artikeln som vi hade i nummer 14/2018 om trådlösa nätverk. Artikeln handlar visserligen primärt om appen WiFi Heatmap som används för att kartlägga det trådlösa nätverket hemma, vilket i och för sig skulle kunna vara relevant även för dig, men artikeln innehåller även en del annat om hur man kan förbättra sitt trådlösa nätverk. Där kanske det finns något som kan hjälpa dig. Den kan ju vara en fråga om kanalkrock eller olycklig placering av routern som ligger bakom dina problem.

      Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.