Ljudproblem

Löst
Detta ämne innehåller 7 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 11 månader, 1 vecka sedan.
Skapare
dellrock
Åskådare

Jag använder externa högtalare/sub till min laptop. De högtalare som finns inuti min laptop kopplar inte ut som tidigare, utan jag får både ljud från de externa högtalarna samt från laptopen. Det verkar som om laptopens högtalare har tagit över ljudet eftersom jag får nästan ingen bas från de externa högtalarna samt även minimalt i mellanregistret. Hur gör man så att datorns högtalare kopplas bort när jag ansluter de externa högtalarna?

Det första du kan testa är att gå in under Inställningar / Uppdateringar och säkerhet / Felsök och köra guiden som heter Ljuduppspelning för att se om den hittar något.

Har du ett Realtek-ljudkort i datorn, och en liten högtalarikon i Meddelandefältet? I så fall kan du dubbelklicka på den och komma till konfigurationsprogrammet för Realtek, där finns det gott om inställningsmöjligheter för vad som ska händ anär du sätter i en kontakt och såna saker.


dellrock
Åskådare

  Det första förslaget har jag redan provat och ”Felsök” gav ingenting. Jag har ett Realtek-kort med en högtalarikon längst ner till höger. Men att dubbelklicka ger ingenting mer än en volymkontroll. Om jag högerklickar finns det lita att välja på, men inget som fungerar för mig. Inte ens de externa högtalarna visar sig någonstans. Vill minnas att jag laddade ner en driver för inte så länge sedan.

  Om du har en märkesdator, kontrollera om du har de senaste drivrutinerna till ljudkortet. De två senaste stora uppdateringarna från Microsoft har lagt in en del ny ljudteknik vilket i en del fall har fått effekten att gamla drivrutiner inte fungerar riktigt som de ska. Vad är det för företag som har gjort datorn (och vilket modellnummer), eller är det ett hembygge?


  dellrock
  Åskådare

   HP 250 G6 Notebook PC

   i5-7200, 8 GB, x64

   HP brukar vara duktiga på det där med att uppdatera drivrutiner, så besök deras supportsida och mata in din datormodell så kommer du att hitta en lång lista med uppdaterade program och drivrutiner som förhoppningsvis är till nytt. Passa även på att undersöka om det finns fler saker som behöver uppdateras.


   dellrock
   Åskådare

    Jag fick tillbaka ljudet! Jag hittade en person på HPs forum som haft samma problem som jag, fast för ett år sedan. Där fanns en drivrutin att ladda ner och efter en omstart så fick jag ljud i de externa högtalarna samtidigt som datorns högtalare kopplades bort. Tack för tipset om HPs hemsida! Hp har ju en egen uppdatering som kommer med datorn, men deras felsök gav inget resultat.

    Skönt att det ordnade sig.

    Ämnet ’Ljudproblem’ är stängt för nya svar.