Miracastadapter

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 10 månader sedan.
Skapare
Rigmor19
Medlem

Har precis installerat Miracastadaptern jag fått med prenumerationen och den fungerar men ljudet är dåligt synkroniserat på Samsungtvn
UE-40H7005. Dessutom sätter adaptern på Tvn av sig själv. Hur kan man lösa detta? Finns ingenting i inställningar som reglerar detta. Har mailat till supporten i Kina men har inte så stora förhoppningar att de kommer att svara. Tack på förhand!

Det är tyvärr inte några problem som jag lyckas replikera, så jag kan bara komma med gissningar och så får vi hoppas att andra läsare känner igen problemen.

När det gäller synkronieringen låter det som att det skulle kunna handla om att hastigheten på det trådlösa nätverket är för låg, och att informationen därmed inte lyckas överföras tillräckligt fort. Om så är fallet kan det bero på en rad olika detaljer, och eventuellt fler än en. TV:n där adaptern är inkopplad kanske står på en plats när den får en dålig uppkoppling till det trådlösa nätverket, eller så är det enheten du skickar från som kan ha en dålig uppkoppling. Det skulle även kunna vara att det trådlösa routern är långsam, men det tror jag inte är fallet om du har en någorlunda modern router.

Att TV:n startar automatiskt tror jag handlar om en inställning, men jag tror att det är en inställning i TV:n och inte i adaptern. Det låter som att TV:n är inställd på att starta när den tar emot en signal via en HDMI-port. och då kan det räcka att en enhet skickar en signal till Miracast-adaptern, även om det inte handlar om att skicka ljud eller bild utan bara en signal till adaptern för att hitta den. När Miracasten tar emot signalen över WiFi kommer det att svara till den sändande enheten att ”jag finns, här är jag”, och när Miracast-adaptern vaknar kan det vara tillräckligt för att väcka TV:n. Titta i TV:n om det finns någon inställning som gör att den inte ska väckas av anslutna enheter.


Rigmor19
Medlem

    Hej och tack för svaret. Jag har snabbt bredband (500) och när jag använder appen Samsungcast fungerar synkroniseringen.
    Betr problemet med att tvn slår på sig sälv har jag hittat http://www.howtogeek.com/207186/how-to-enable-hdmi-cec-on-your-tv-and-why-you-should/. Jag ska pröva att lå av Arynet+ i mitt fall och se om det funkar.

    Bra att du kunde testa med Samsungcast, är det ett alternativ för dig att använda den i stället?

    Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.