Modem

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 10 år, 1 månad sedan.
Skapare
kalix1
Deltagare

Har fått ett usb-modem E-3276 från Telia.Jag vill koppla in det i en Router för att kunna använda det trådlöst för fler datorer. I vilken router kan jag köra det modemet ?

Tyvärr är det ytterst svårt att peka på en specifik router så med bestämdhet säga att ”med den routern kommer det att fungera”.

Det finns gott om routrar från exempelvis D-Link, Netgear, Dovado, TP-Link med flera, där man ansluter ett USB-modem som som därefter kan delas ut till flera datorer. Däremot finns det otroligt många olika tillverkare och modeller av usb-modem, och det kan tyvärr vara ganska individuellt vilka modem som fungerar med vilka routrar. Ofta vet man inte helt bergsäkert vilka som fungerar tillsammans förrän man testar.

Det enda jag kan rekommendera att du surfar till några av de största tillverkarna och frågar deras support/kundservice om och vilka av just deras routrar som fungerar med ditt specifika modem. Då har du störst chans att hitta en router som fungerar.

Här kommer några länkar till tillverkare som brukar ha bra svensk support som du kan vända dig till:

http://www.dlink.com/se/sv/support/contact

http://support.netgear.com/general/contact/default.aspx

http://www.dovado.se/sv/support/supportformular

 

Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.