Problem att nå vissa program

Löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  Erland Paulsson 9 år, 8 månader sedan.
Skapare
Erland Paulsson
Medlem

Hej! Jag har fått ett problem. Efter ett strömavbrott kan jag inte komma in på min email, facebook men även andra sidor. Jag får alltid upp den bifogade bilden. Vad skall jag göra för att få allt normalt igen. Har aldrig haft problem med min dator förut.

Jag har provat med ”Malwarebytes’ Anti-Malware, men det ändrar ingenting. När jag klickar på ”Jag förstår riskerna” kommer yahoo upp som bifogat.

 

 

 

Jag tror att strömavbrottet är oskyldigt, det verkar däremot som att du har fått in skräpprogram i datorn. Med risk för att upprepa webbläsarens meddelande på ett tjatigt sätt, försöker Firefox i det här fallet att ansluta till Yahoo via en säker anslutning till se.yahoo.com vilket under normala omständigheter inte ska vara några problem alls, den adressen fungerar precis som den ska. Alltså verkar det som att något skräpprogram har installerat sig på din dator, och när du försöker ansluta till se.yahoo.com (eller Facebook och så vidare) ligger programmet i bakgrunden och försöker skicka dig någon helt annanstans, vilket Firefox som synes inte alls tycker är någon bra idé.

Mitt förslag är att du installerar Malwarebytes’ Antimalware som ligger på cd:n och uppdaterar det med de senaste datafilerna inifrån programmet. Sedan startar du om datorn och startar i felsäkert läge (tryck F8 från det att datorn börjar starta om tills det kommer upp en meny där du kan välja att starta i felsäkert läge). Sedan kör du den komplett genomsökning med programmet och ser om det hittar några skräpprogram som kan utplånas från datorn.

Jag har provat med ”Malwarebytes’ Anti-Malware, men det ändrar ingenting. När jag klickar på ”Jag förstår riskerna” kommer yahoo upp som bifogat.

 

Har du samma problem även i Internet Explorer?

När strömavbrottet hände, var Chrome min standardwebläsare. När jag loggade in igen funkade inte Chrome, så jag lyckades ladda ner Firefox. Men det verkar vara lika överallt. Nu går det överhuvudtaget inte ladda ner Chrome. Men faktiskt funkar Explorer på vissa sidor.

 

Tydligen finns inga lösningar på mitt problem.

 

Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.