Problem men att läsa CD-skivor

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 år, 11 månader sedan.
Skapare
milowa711428
Deltagare

 

Jag har nyligen köpt en HP EliteBook med Windows 7 proffesional (demoex) . I datorn sitter en DVD-läsare hpDVDRAMGT50N, inställd på region Sverige. Enheten fungerar korrekt enligt vad datorn säger. Drivrutinen är den senaste versionen 6.1.7601.17514 enligt sökning. Jag har problem med en viss tidnings medföljande skivor med instruktioner/kurser/makron som behandlar foto. Jag får efter lång väntan upp första rutan på skivan men till själva materialet kommer jag inte. Då står läsaren tar om samma sak låter det som och det kommer sen upp en ruta ”Webbsidan svarar inte” och Explorer söker efter en lösning på problemet. På den sidan jag får upp står att det kan vara problem med snabba läsare och man rekommenderar en sänkning av hastigheten men var hittar jag hur man sänker hastigheten på spelaren om det nu är detta som är problemet. Hur kommer jag runt detta? Måste jag byta DVD-enhet eller skaffa en extern extra? Är det någon fil som fattas?

 

Har du kontrollerat om Internet Explorer är inställd på att visa aktivt innehåll från cd-skivor? Det gör du genom att i Internet Explorer öppnar menyn Verktyg och välj Internet-alternativ. (Om inte menyn syns, trycker du på ALT-tangenten). Välj fliken Avancerat och set till att alternativet Tillåt att aktivt innehåll på cd-skivor körs på den här datorn är markerat. Klicka på OK.

Det har även förekommit en del fall när det säkerhetsprogrammet Avast har gjort att det inte har fungerat. Om du använder Avast, testa att tillfälligtvis inaktivera det, bara för att se om det kan orsaken till problemet.

Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.