RAM-minne

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 år, 6 månader sedan.
Skapare
svala09
Deltagare

Är det OK att installera ett nytt DDR3 4 GB 1600MHz parallellt med befintligt DDR3 4 GB 665 MHz?

svala09

 

Det går tyvärr inte att säga ett rakt ja eller nej på, eftersom det har mycket att göra med vilket moderkort du har och om det kan hantera 1600 MHz-minnen. Om moderkortet inte kan hantera 1600 MHz-minnen blir svaret givetvis att det inte går. Även om moderkortet klarar av den minneshastigheten är det ändå inte säkert att det fungerar.
Antingen känner moderkortet av bägge minnena men hastighetsskillnaden gör att det bara kan använda ett av dem, vilket resulterar i att du fortfarande bara har fyra gigabyte minne. En del moderkort kräver att du installerar två minneskretsar av samma storlek och samma hastighet för att de ska kunna arbeta tillsammas, och skilda hastigheter gör att moderkortet inta kan använda något av dem (eftersom det ena inte kan prata med det andra och vice versa).
I den bästa av världar är det bara att trycka i bägge minnena, moderkortet drar automatiskt ner hastigheten på 1600 MHz-minnet till 665 MHz, och du har åtta gigabyte väldigt långsamt minne.

Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.