sector 34 fel i minnespinne

Inte löst
Detta ämne innehåller 7 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av  hantau 9 år, 2 månader sedan.
Skapare
hantau
Medlem

en ny Acer laptop med Windows 8,1.  Försökte klona  hårddisken med Aomei som jag hittade i PC Tidningen. När jag klonade hela hårddisken,Aomei skrev att den kan klona bara 3 partitoner. Disken har 6 partitioner. Först klonade hårddisken till 64 GB minnespinne. 3 små partitioner klonades. Aomei skrev text: Man kan klona resterande men partitionskloning. Sedan försökte klona C :. Aomei kopierade c 8 GB av 26 GB. Då slutade kloningen med texten sektor 34fel. Minnespinnen hade kvar en partition 331 MB istället för 64 GB. Provade en pinne till: Samma resultat.  Varför hände det här?  Kan man fixa pinnarna så att de rymmer 64 GB igen?


wolvesdancin
Deltagare

    Har ingen erfarenhet av Aomei utan använder själv betalversionen av Macrium Reflect. Men gratisversionen Macrium Reflect Free på   http://www.macrium.com/reflectfree.aspx
    bör klara den kloning du vill genomföra.

    Vad din fråga beträffande pinnarna – om det finns en fix som återställer dem att rymma 64 GB igen har jag inget svar utan får hänvisa till vad PC-Tidningens Support har att säga om den saken.

    När man klonar så klonar man ju antingen en hel HDD/SSD eller så klonar man utvalda partitioner på en o samma HDD/SSD. Menar du verkligen att du försökt klona hela den HDD/SSD som OS ligger på men fått nobben av Aomei på grund av för många partitioner på din HDD/SSD? 


    wolvesdancin
    Deltagare

      P.S. Macrium Reflect Free fanns med på PC-Tidningens cd 8-2011

      Hantau, när det gäller utrymmesmängden, har du testat att använda Diskhanteraren och se om du kan kasta bort alla partitioner och skumheter, och sedan även formatera minnet i Diskhanteraren?
      I Windows 8 är det lättaste sättet att starta Diskhanteraren att trycka på Win+D för att hoppa ut till skrivbordet, högerklicka på Windows-knappen och där välja Diskhantering.


      wolvesdancin
      Deltagare

        Hantau, lyckades du formatera om din minnespinne med hjälp av Diskhanteraren? Enligt min erfarenhet måste du, sedan du raderat samtliga partitioner, partitionera pinnen med en partition innan du kan formatera den. Jag har ett svagt minne av att PC-Tidningens Support redan en gång kompletterat dessa mina anmärkningar med vad man bör göra om pinnen vägrar användaren åtkomst för formatering o istället begär att medium e dyl installeras i pinnen.


        hantau
        Medlem

          Hej,

          Diskhanteraren fungerade inte alls. Alla menyerna var gråa, inte aktiva. 

          Här är instruktionerna som fungerade bra:
          gå till kommandotolken i tillbehör
          Skriv: diskpart       tryck Enter efter alla kommandon
          skriv: list disk        man ser diskarna stoppa in usb enhet
          skriv: list disk        man ser även nya enheten
          skriv: select disk=nummer       ersätt nummer med numret på usb-disken
          skriv: clean
          skriv: convert mbr
          skriv: create partition primary
          i utforskaren såg jag en tom usb- pinne med en partition som jag formaterade normalt.
          Det här instruktionerna fanns på nätet sidan :tails.boum.org › doc › first steps › reset
          mvh hantau


          wolvesdancin
          Deltagare

            Menar du att Diskhanteraren var ur funktion även beträffande alla andra enheter förutom vad gällde din minnespinne?? Verkar som en felfunktion. Ibland inträffar att Diskhanteraren i Win 7 ”gråas ut” på det sättet efter en hårdvaruuppgradering i samband med en en RAID1-konfiguration, men din erfarenhet i Win 8.1 verkar vara en nyupptäckt felfunktion beroende på att skräp från din pinne legat kvar. Fungerar Diskhanteraren nu? 

            Annars bra att du klarade av situationen på egen hand. 


            hantau
            Medlem

              Hej, diskhanteraren hade allt både för hårddisken och extern hårddisk. I minnespinnen saknades krymp, utöka och ta bort. Enda som fungerade var egenskaper. Jag var bara nyfiken om andra haft samma sektorfel. Om det berodde på felaktig minnespinne eller något annat. 

              hantau

              Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.