SSD

Inte löst
Detta ämne innehåller 2 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  wolvesdancin 9 år, 8 månader sedan.
Skapare
BagMitEller
Medlem

Har inatallerat en Samsung SSD 840 EVO 250 GB.

Ledigt utrymme sjunker”relativt” snabbt. Det kommer alltså att behövas ”rensas” inom en snar framtid.

Det står mycket skrivet om SSD ns. förträfflighet men inget om hur man gör för att rensa minnet. Har läst testerna i Nordic Hardware men där står inget om hur denna rensning går till.

Kan någon vara så vänlig och upplysa om detta.           MVH. Bert  

 

På det stora hela städar du en SSD på samma sätt som en vanlig hårddisk (raderar filer, Diskrensning och så vidare). Däremot ska du aldrig köra defragmentering på en SSD.


wolvesdancin
Deltagare

    Har använt SSD till ett antal av sju diskar under ett par år och min erfarenhet säger mig att den 500 GB Samsung SSD som sedan ett år är OS-disk på den dator jag just nu använder inte behövt vara på mer än 250GB. Jag insåg från början att man ska undvika att skräpa ner SSD:n och dessutom regelbundet trimma den i Samsungs gratisprogram Samsung Magician. Det skulle aldrig falla mig in att ha det utrymmeskrävande biblioteket på SSD:n. Allt sådant som ju äldre datorn blir kräver allt större utrymme lägger man med fördel på en stor HDD. Det finns två metoder att förverkliga en sådan specialisering av SSD:n. Med den ena ligger biblioteket skenbart kvar på systemdisken (SSD:n) men är länkat till ett motsvarande bibliotek på en HDD där biblioteksfilerna i verkligheten hamnar. Det är inget bra system för med tiden försvinner länkar mellan ‘spökfilerna’ på SSD:n och de ‘riktiga’ dotterfilerna på HDD:n. Och det gör att SSD:n förgäves arbetar med att söka hitta dotterfilerna. Ett bättre system lär vara att skapa ett extra bibliotek, vilket jag har gjort men inte vågar använda eftersom det kan bli rena katastrofen om man länkar i felaktiga strukturmönster. Jag är uppvuxen med MAC-datorer sedan den tiden då de var först med det nya gränssnittet skrivbordet. Vilket gör att jag endast gradvis lärt mig att använda Explorer i Windows. Och sällan använder biblioteksfunktionen. Jag anser att Microsoft uppvisar en nonchalant attityd till behovet för oss vanliga privatanvändare att köra system-SSD:n i en dator som en ren OS- och programdisk. Hoppas verkligen att Windows 9 (eller Windows Tröskel som visst är arbetsnamnet) inte kommer att kunna installeras på en dator med en enda disk därför att operativsystemet så att säga fungerar som två hjärnhalvor med olika specialisering som därför måste ha två skilda diskar som operativ bas.     

    Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.