Svart skärm.

Inte löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av PC-tidningen support PC-tidningen support 3 månader, 1 vecka sedan.
Skapare
smipbu
Deltagare

Varje dag jag startar min dator, så funkar det 4-5 minuter, sen blir skärmen svart och inget mer händer fast datorn verkar vara på.

Då måste jag tvångsstänga datorn med strömbrytaren på datorn ( har en stationär dator).

När jag gjort detta och slår på datorn så funkar det hur länge som helst.

Har provat att vänta en halv timme utifall att det skulle vara nån uppdatering den håller på med.

Och hur f.n slår man av textigenkänningen på den här sidan, blir ju rött under varje ord, nästan.

 

 

Dubbelkolla att du har de senaste drivrutinerna till grafikkortet, men det vore även bra om du kan testa att ansluta datorn till en annan skärm. När en skärm håller på att ”dö” kan den åstadkomma alla möjliga underliga problem, till exempel att slockna.


smipbu
Deltagare

  Jag använder tv:n som skärm, eftersom datorskärmen pajade för ett tag sedan.

  I dag när jag startade dator så gick den en stund, sedan frös bilden och det gick inte att ”komma ur” på annat sätt än att tvångsstoppa datorn via strömbrytaren. Sen startade jag datorn igen och nu har den funkat felfritt i flera timmar, precis som alla andra gånger.

  Vilken version av Windows är det du använder?


  smipbu
  Deltagare

   Windows 10, datorn startar skitfort, kaske 20 sekunder, men om jag då klickar på starta om, så tar det flera minuter för datorn att starta om 3-4 kanske.

   När du stänger av datorn, är du säker på att du faktiskt stänger av den och inte bara tar ner den i viloläge? Att plocka upp en dator ur viloläge kan åstadkomma väldigt konstiga effekter eftersom alla datorers hårdvara inte kan hantera den funktionen korrekt, och att datorn startar på 20 sekunder låter helt enkelt för fort om du inte har en snabb SSD i datorn.

   Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet