Tangentbord och mus fungerar ej

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 8 månader sedan.
Skapare
esenor
Medlem

Tangentbordet och muspekaren pungerar inte efter att jag uppdaterat drivrutiner med programmet ”DriverMax”, som jag hittade i fördelszonen. Datorn är en Scaleo C med XP installerat. Jag körde DriverMax och då behövdes alla drivrutiner uppdateras enl. programmet.Jag körde snålvarianten så jag fick bara uppdater 2 drivrutiner/dygn. Uppdaterade ljudkort, grafikkort och några fler och upplevde att datorn startade snabbare och verkade stabilare, så jag fortsatte, jag tror det var något med USB-uppdatering som installationen plötsligt slutade och sedan var mus och tangentbord ur funktion. Ansluterjag något i USB-ingågarna så talar datorn om att ny programvara hittats. Jag kan komma in i BIOS startmeny men kan inte välja något av startalternativen utan den startar XP som vanligt. Från BIOS kan jag inte heller komma till felsäkert läge, den vägrar att ladda felsäkert. Finns det någon här på forumet som har något bra tips, eller är det bara att installera om XP? Tacksam för många bra tips.

Vad är det för mus och tangentbord du har? Har du något annat tangentbord som du kan testa? Ansluter du USB-enheterna direkt till datorn eller via en USB-hubb? Blir det någon skillnad om du anluter utrustningen i andra USB-portar?

Det låter, precis som du är inne på, att det har med drivrutinerna att göra eftersom datorn märker att du ansluter utrustning men inte verkar kunna identifiera den. Det brukar betyda att antingen drivrutinerna är defekta eller att USB-utrustningen är defekt (osannoligt sammanträffande i det här fallet, men inte omöjligt). I just det här fallet skulle jag dessutom vilja lägga till ett tredje alternativ – att DriverMax har hittat drivrutiner som visserligen är nyare än de du använde, men att de nya helt enkelt inte fungerar tillsammans med Windows XP.


esenor
Medlem

    Vanligtvis använder jag  tangentbord ”Microsoft Arc” trådlöst, och en trådlös mus A4Tech, har fungerat helt perfekt tidigare och bägge fungerar på en annan dator nu också. Just nu när jag försöker få igång datorn kör jag med ett Apple tangentbord modell A1243 med tillhörande mus. Det är USB anslutet med sladd. Det finns ingen P/S2 anslutning på datorn. Har testat samtliga USB ingångar. Jag har kommit in i BIOS några gånger genom att hålla DEL- knappen inne i startögonblicket, därifrån har jag försökt att stara felsäkert läge men det verkar inte som det fungerar. Jag trycker Y för att starta felsäkert läge, sedan enter, efter det save and exit. då startar datorn med BIOS startmeny där har jag kunnat stega mig upp genom de 4 olika startalternativen, jag har valt ”Last known good configuration” sedan enter. Men datorn startar windows normal. Finns det något annat jag kan testa när jag är i BIOS? Jag har funderat om jag kan koppla bort hårddisken i BIOS och bara köra från CD, och köra skivan med drivrutinerna för mus- och tangentbord. Har inte testat det ännu, hoppas få ett klokt svar från någon riktigt datakunnig. 

    Det finns ett litet antal undantag, men normalt fungerar det inte på det sättet. Last known good configuration brukar avse den sista kända fungerade konfigurationen av BIOS, inte av Windows. Om det är drivrutinerna som trasslar, som det verkar vara här, gör det ingen skillnad att starta Last known good configuration eller som vanligt.
    Jag kan inte heller påminna mig om att jag någonsin har sett möjligheten att från BIOS starta Windows i felsäkert läge, det när något som man behöver göra från en uppstartsmeny som dator ”passerar” innan den börjar ladda Windows. Vilken knappkombination man ska trycka på för att få datorn att stanna i den menyn är olika mellan olika datormodeller. Det brukar stå på uppstartsskärmen precis när man startar datorn Enligt HP:s webbplats kan det vara F8 det handlar om, de skriver om det på sin webbplats men nämner inte just Scaleo C.
    När menyn som heter Advanced menu dyker upp, då ska alternativet safe mode finnas.

    http://support.hp.com/us-en/document/c00013595/?openCLC=true

     

    Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.