Tangentbordsinställning

Löst
Detta ämne innehåller 9 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  c. georg 8 år, 4 månader sedan.
Skapare
c. georg
Deltagare

Hur ställer man in Num Lock, på en stationär har jag Num Lock tangent och där fungerar det, men på en nyare finns inte den tangenten, på motsvarande plats står Clear, jag kan inte använda denna del av tangentbordet nu den har fungerat tidigare och jag vet inte om jag råkat göra något fel.

Tyvärr förstår jag inte riktigt vad du menar med att ställa in Num Lock. Vad är det för tangentbord du har, och vad är det du vill göra?


c. georg
Deltagare

    Har två datorer med Windows 10 båda med nummeriska tangentbord, den ena med knapp Num Lock på den andra på samma ställe Claer, ingen av mina datorer går numera att använda nummeriska delen, skall jag använda siffror får jag göra det på raden ovanför den vanliga, vilket jag tycker är krångligare och vill hellre använda det nummeriska.

    Aha, du vill växla så att det kan använda det numeriska tangentbordet? Det är ju förståeligt.

    På tangentbordet som har Num Lock, blir det ingen skillnad om du trycker på Num Lock-tangenten?

    Heter tangentborden något speciellt, eller kommer de från någon speciell tillverkare?


    c. georg
    Deltagare

      Ja jag vill växla så jag kan använda det numeriska, men det fungerar inte på numera på något av dessa tangentboord, vilket det gjort tidigare, båda är från Dell, detta har uppstått efter uppgradering till Windows 10, jag har kollat lite på imternet och det verkar vara fler som har samma fel, men jag har inte funnit någon lösning.

      Om du tittar på undersidan av tangentborden, har de någon modellbeteckning?


      c. georg
      Deltagare

        På den nyaste: DP/N OYKO7K, på den andra SK-8115, på den nyaste står Clear på den tangent det står Num Lock på den andra.


        c. georg
        Deltagare

          Följande gjorde jag kopia av från HD Keyboard Device i Maskinvaru ID:
          HIDVID_413C&PID_2111&MI_00
          HIDVID_413C&UP:0001_U:0006
          HID_DEVICE_SYSTEM_KEYBOARD
          HID_DEVICE_UP:0001_U:0006
          HID_DEVICE

          Om detta kan vara hjälp att tyda felet?

          Angående SK-8115 så är det ett vanligt standardtangentbord utan några specialfunktioner, och ska inte behöva några andra drivrutiner än de som finns inbyggda i Windows. Det ska med andra ord bara vara att ansluta till en USB-port så ska det fungera även med Windows 10. Testa att byta USB-port, och tangentbordet sitter i en USB-hubb, testa att ansluta det direkt till datorn.

          När det gäller tangentbordet med beteckningen DP/N OYKO7K hittar jag inte ett spår av information någonstans. Antingen har det en annan modellbeteckning som står någon annanstans på tangentbordet, eller så finns det helt enkelt inte någon information om det.


          c. georg
          Deltagare

            Tack för hjälpen, skall testa den första den andra får jag söka vidare på.

            Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.