Trådlös anslutning

Löst
Detta ämne innehåller 7 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  c. georg 9 år, 8 månader sedan.
Skapare
c. georg
Deltagare

Har D-Link ADSL-modem och köpt en Netgear WN300RP för förlängning av räckvidden, Telia nät, D-Link modemet fungerar helt o.k., men då jag ville skapa förlängning av räckvidden med Netgear började problemet, detta fungerar på min laptop, men inte på min I-Pad och det är egentligen där jag behövde den. Netgear support säger jag ska ändra namn SSID till något kort och enkelt och byta kanal till 07 eller 13 säkerhet VPA2-PSK.

Kan någon ge mig hjälp?

Vad är det för D-Link-modem du har?

Om det fungerar med laptopen, det vill säga att den verkligen ansluter till Netgear-extendern och inte fortsätter att vara ansluten till D-Link:en, då är jag inte helt säker på att det är D-Linken som behöver justeras i första hand. Kan du ansluta Ipaden till det trådlösa nätverket om du ansluter direkt till D-Link:en?


c. georg
Deltagare

    Hej. D-Link DSL 2750 B, det fungerar på laptopen med båda, ja jag kan ansluta Ipaden direkt  på D-Linken, men då jag försöker ansluta över extendern är svar hittar ej.

    Om jag har uppfattat saken rätt kan din D-Link och din Netgear ”prata” obehindrat med varandra, och din laptop kan ansluta både till D-Link och Netgear, men din Ipad kan bara kommunicera med D-Link. Det låter snarast som att det är din Ipad som trilskas. Eftersom det är ett N-nätverk, har du undersökt om detta hjälper?

    http://support.apple.com/kb/TS3727?viewlocale=sv_SE

     


    c. georg
    Deltagare

      Din uppfattning och beskrivning är riktig, jag ska kolla tipset jag fick, återkommer om detta löst problemet, tack så länge.


      c. georg
      Deltagare

        Det är för mig ganska bökigt att söka hjälp hos de berörda parterna som Aple, D-Link och Netgeard, kan jag tänka att problemet skulle lösas med att köpa båda modemen av samma fabrikat, oavsett vilket, eller det är inte säkert detta skulle hjälpa?

        Tyvärr tror jag inte att det hjälper att skaffa utrustning från samma tillverkare eftersom det är Ipaden som står ut från mängden, så att säga. Det skulel möjligtvis vara om D-Link känner till problemet och vågar lämna garatier på att det skulle fungera med en D-Link-extender, men det är jag ytterst osäker på.

         

        Det enda jag har hitta om andra som har haft samma problem (och det verkar faktiskt vara ganska många) är att i Ipaden radera informationen om alla kända nätverk (relevanta ska tilläggas, dvs de du ansluter till hemam i det här fallet), starta om Ipaden och därefter ansluta på nytt. Det har hjälpt för en del.

        Andra kompletterar detta med att stänga av Fråga om anslutning och det har hjälpt.

        Andra har behövt resetta extendern och fått det att fungera.

        Ganska många säger att de har fått hjälp av följande guide hos Apple. http://support.apple.com/kb/HT4199?viewlocale=sv_SE&locale=sv_SE

        Somliga har löst problemet genom att stänga av Bluetooth, och andra genom att öka ljusstyrkan på Ipaden. Varför det sistnämna har fungerat för somliga är det ingen som vet, men det spekuleras i om det har något med att strömstyrkan till skärmen skulle påverka det trådlösa nätverket positivt.


        c. georg
        Deltagare

          Tack för senaste tipset, det löste problemet, fick gjort en IOS-diagnostik, således låg felet i min I-Pad. Tackar för all hjälp.:)

          Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.