Trådlöst numeriskt tangentbord

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 8 månader sedan.
Skapare
lennartrunkvist
Medlem

Hej!

Ni skrev på sidan 35 i nummer 13 av tidningen om Sandberg keypad 2 som ni tyckte var bra. Jag har nu köpt mig ett sådant, och har upplevt en konstig sak som jag undrar om ni vet vad det beror på.

Jag har bredband från telia, och då har jag fått en trådlös router från Telia som heter Technicolor. När jag surfar frådlöst på internet så är hastigheten ungefär 35 Mbit/sek. Jag har kollat med bredbandskollen. Men när jag kopplar in Sandbergs tangentbordet till datorn så går hastigheten på internet ner till ca 15 Mbit/sek när jag kollar med bredbandskollen. Jag märkte att det gick långsammare när jag surfade så jag kollade med bredbandskollen. Men när jag kopplar ur tangentbordet från datorn, så går hastigheten på internet upp til ca 35 mbit/sek igen.

Jag undrar om ni vet vad det beror på. Stör signalerna från tangentbordet signalerna från routern eller vad kan det bero på

Det kan vara så att både det numeriska tangentbordet och det trådlösa nätverket kommunicerar på samma frekvens, nämligen 2,4 GHz. Om det finns mycket utrustning i närheten (vilket kan inkludera grannar med trådlösa nätverk) kan det enketl uttryck bli trångt i luften vilket kan dra ner hastigheten. Du skulle kunna testa att ansluta datorn till nätverket med en sladd och se om problemet kvarstår. Om inte det är en lösning har routern och datorn nätverkskort förhoppningsvis stöd för 5GHz, om du kan hoppa över till den frekvensen kommer det att gå snabbare av flera anledningar.

Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.