trasiga laptopskärm

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 2 månader sedan.
Skapare
malin.tove.maria
Medlem
Hej!

Jag har ett par potentiellt ”dumma frågor” angående en icke fungerande bärbar dator, men tänker ställa frågorna ändå.

Det gäller en Packard Bell EasyNote TE där kablarna till skärmen på ena sidan gått av och vad jag undrar är om man kan fixa detta själv på nåt sätt? Går det t.ex. att köpa några reservdelar/kablage? Eller kan man använda datorn genom att koppla in den till tv:n/annan laptop/stationär bildskärm? Eller är det bara att lämna in den på reparation ifall den ska gå att rädda? 

Stort tack på förhand!

Mvh Malin blomgren 

Det är inget dumt alls med de frågorna.
Jag skulle inte rekommendera att du försöker reparera kablarna själv, de brukar aldrig vara avsett att fixas av hemanvändare så det finns inga smidiga kontakter eller sådant som underlättar. Om du vill ha det reparerat behöver du besöka en verkstad, och jag skulle gissa (och jag vill understryka att det är en grundlös gissning) att det kan bli väldigt dyrt.
Däremot borde det gå utmärkt att ansluta den till en extern skärm, för jag antar att datorn har en skärmutgång av något slag (hdmi, dvi eller vga)? Det enda som eventuellt kan bli lite klurigt är att få datorn att växla över till den externa skärmen om den inte gör det på egen hand, men finns nästan alltid en tangentbordskombination för detta.

Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.