Uppstart med Samsung ssd disk

Inte löst
Detta ämne innehåller 11 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 4 dagar, 13 timmar sedan.
Skapare
user-533102
Åskådare

Hej, har ett problem jag börjar tröttna på. Har installerat W10 på en Samsung 970 EVO Plus disk utan problem. Problemet är att datorn vägrar boota från disken. Jag får göra en lång procedur för att få igång allt.

1. När BIOS läses in startar en automatisk reparation

2. Kommer till en meny där jag väljer Avsluta och fortsätt till W10.

3. Omstart av BIOS där jag då väljer tangenten F12

4. Väljer rätt disk att boota från i BIOS

5. Kommer till en meny där jag ska välja start av volym 8 eller volym 6, där jag då väljer volym 8 och datorn startar.

Har läst att just denna Samsungdisk är det problem med att få igång men har provat det mesta även Samsung Magician m.m.

När du installerade Windows 10, gjorde du en ren nyinstallation på en tom enhet eller har du kopierat/klonat en gammal installation till SSD:n?


user-533102
Åskådare

    Det var en nyinstallation via Microsoft.

    Testa att köra programmet SSD Life för att kontrollera hälsan på enheten, den kan eventuellt vara lite defekt.


    user-533102
    Åskådare

      Tyvärr så hittade inte programmet någon SSD trots att jag har två st. 😕

      Om den inte hittar någon av dem som den ska så lutar det åt att problemet kan ligga i BIOS. Är det en gammal dator du har? Var är det för tillverkare/modell?


      user-533102
      Åskådare

        Jag har bytt moderkort till Gigabyte Z390 M och bytt processor till i9-9900K, uppgraderat minnet till 32GB.

        Nu vet jag inte vilken revision av moderkortet du har, men om man tittar på rev. 1,0 så är den senaste BIOS-uppdateringen  (version F6j) släppt 19 januari -21. Har du kollat så att du har den senaste versionen av Bios?


        user-533102
        Åskådare

          Jag har den senaste versionen som du nämner.

          Bara så att jag har koll på vad det är för SSD-enhet så är det en M.2-modell?


          user-533102
          Åskådare

            Stämmer bra det!

            Eftersom det moderkortet har dubbla m.2-anslutningar, har du testat att byta plats på SSD:n?

            Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet