USB portar slutat funger

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 11 månader sedan.
Skapare
erlindgren
Deltagare

Alla USB portar har slutat att fungera. Detta innebär att det inte går att använda tangentbord och mus. Har temporät löst det genom att montera nya PCI 5 (4+1) port USB 2.0 PCI kort intern. Problemet är att de inte passar i chassiet.

Operativsystem XP.

Testa att besöka datortillverkanrens webbplats (alternativt moderkorttillverkarens om det är en hembyggd dator) för att se om de har några uppdaterade drivrutiner, men eftersom du kör XP är jag inte helt säker på att det går att lösa genom uppdateringar. Tvärtom kan det vara just uppdateringar som har ställt till det med modernare drivrutiner som inte har fullt stöd för ditt operativsystem.

Jag har samma problem i min Lenovo laptop med Windows 8.1. Alla tre USB- portar har plötsligt slutat fungera. I enhetshanteraren står det att alla USB-styrenheter fungerar som de ska. Kan det vara en uppdatering? Från tillverkaren eller Windows? Finns det någon ”quick-fix”?

Fungerar de inte alls, eller slutar de fungera efter en stund? Slutar alla fungera samtidigt eller verkar de sluta fungera individuellt, dvs att en slutar fungera medan en annan fortfarande fungerar?

Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.