Utskriftsproblem

Löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 år, 1 månad sedan.
Skapare
nosie283741
Åskådare

Min trogna gamla monolaser Brother HL-5150D gör god tjänst även i Windows 10. Tills jag provade att klickade i ”Snabbinställningar”, som ska aktivera en ”widget” för snabbval av duplexutskrifter. Det fungerade inte i W10, vilket också bekräftas på Brothers hemsida. Jag valde följaktligen bort Snabbinställningar.

Problemet är att efter detta fungerar inte lägre valet Duplex, Broschyr. Jag kan alltså skriva ut tvåsidigt med automtisk duplex, men får bara ut en sida på vardera sidan av varje pappersark. Inte två, som det ska vara i Broschyrläget.

Har provat att avinstallera skrivardrivrutinen och låta Windows installera den igen, utan resultat. Hur får jag broschyrutskrifterna tillbaka?

Det är inte säkert att det går när man har med så gammal utrustning att göra som inte är kompatibel med Windows 10. Att det fungerade tidigare beror troligtvis på att inställningarna fungerade en gång i tiden och så att säga har följt med och legat kvar även när kompatibiliteten har upphört. När man sedan gör en ändring är det inte säkert att det går att ändra tillbaka eftersom de gamla inställningarna inte längre kan göras pga inkompatibiliteten.


nosie283741
Åskådare

    Ibland händer att ”själv är bästa dräng”. Jag grävde djupare och fann att Brother har ett speciellt verktyg för att avinstallera drivrutiner. Jag använde det, installerade skrivaren igen  – och vips fungerade den som vanligt igen.

    Men tack ändå!

    Skönt att det ordnade sig.

    Ämnet ’Utskriftsproblem’ är stängt för nya svar.