varför så dålig hastighet med routern

Löst
Detta ämne innehåller 4 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  lennart600 9 år, 10 månader sedan.
Skapare
lennart600
Åskådare

med kabel till datorn får jag ca 97/9 men via routern blir det 35-30 mb.

Hade förrut ADSL via telia då hade jag 20 mb, verkar inte vara någon större hit med fibern om man bortser från priset.

En router brukar nästan alltid dra ner hastigheten en aning, men den ska inte dra ner hastigheten så mycket som du har råkat ut för. Hur stor var hastighetsskillnaden (om det var någon) när du körde ADSL? Vilken modell av router är det du har?

När du har datorn inkopplad via routern, är datorn inkopplad rakt in i routern eller går nätverkstrafiken via något annat (till exempel en switch, hub, ytterligare en router…)?


lennart600
Åskådare

    hastigheten med ADSL gick inte kolla upp på det sättet eftersom det gick via en Teliasmart.Ska prova en router med ac och nätverkskort som har ac  får se hur det går routern jag använder är n teknik

    Att routern har stöd för N-teknik får mig att tro att det är en relativt modern router, så hastigheten borde vara högre än 35-30 (jag säger borde, för det kan ändå vara routern beroende på vilken tillverkare det är och/eller hur gammal firmware den har).

    Men jag tycker att det är en utmärkt idé att har möjlighet att testa med en AC-router för att se om det blir någon skillnad, och glöm inte att testa både trådlöst (om du har möjlighet) och via kabel.


    lennart600
    Åskådare

      Det som löste problemet var byte av router till en ac-router då steg hastigheten till 100/97 nöjd och belåten

      Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.