Webbkamera

Löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 4 månader sedan.
Skapare
c. georg
Deltagare

Går det med en extern webbkamera att föra samtal i ex. Skype utan att koppla in extra ljudtillbehör, om kameran endast är ansluten med USB, eller hur skall det annars göras, i annonsen beskrivs att ljudupptagning finns? 

De flesta externa webbkameror har även en inbyggd mikrofon för att smidigt kunna användas vid videosamtal, även om den bara ansluts med USB. Möjligtvis kan det behövas drivrutiner från webbkameratillverkaren, men det brukar inte behövas.

Om din webbkamera har en inbyggd mikrofon (tyvärr vet jag inte vilken modell du har) och högtalare till datorn så har du allt du behöver.


c. georg
Deltagare

    Modellen är HD Webcam Trust 17676

    På Trusts webbplats visar systemkraven visserligen bara stöd för upp till och med Windows 8, men då de även skriver att det inte behövs några drivrutiner för Windows (eftersom alla nödvändiga drivrutiner finns inbyggd i Windows) känns det inte långsökt att samma sak skulle gälla även för Windows 10. Kameran dessutom en inbyggd mikrofon så den borde fungera utmärkt.
    På frågan hur man får den att fungera i Skype hänvisar Trust till Skypes supportwebbplats på adressen https://support.skype.com.

    Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.