Windows kraschar efter några sekunder

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 5 månader sedan.
Skapare
Knutbie
Medlem

Gäller problem som togs upp i nr 13/2016. Jag gjorde som det stod, och datorn fungerar, tills jag stoppar i TP-Linken (TL-WN821N), då kraschar den igen. Vad kan det bero på?

Knut Bie. 

Det låter som att det är drivrutinerna för nätverkskortet som får datorn att krascha.
Börja med att starta datorn utan att ha nätverkskortet i datorn. När Windows har startat avinstallerar du allting som har med nätverkskortet att göra (drivrutiner, eventuella extraprogram et cetera).
Surfa sedan till TP-links webbplats och ladda hem de senaste drivrutinerna för nätverkskortet (http://www.tp-link.com/en/download/TL-WN821N.html#Driver) och var noga med att välja rätt hårdvaruversion. Jag vet inte om kan göra detta på den trasslande datorn med en nätverkssladd eller om du måste göra det på en annan dator och använda ett USB-minne för att föra över drivrutinerna vet jag inte, men det vet säkert du.
Installera sedan drivrutinerna, och när det är gjort sätter du in nätverkskortet och kollar om det fungerar.
Om datorn även har en nätverksport, testa att stänga av den inbyggda i BIOS ifall de två nätverksportarna krockar i operativsystemet.

Forumet ’TILLBEHÖR’ är stängt för nya ämnen och svar.