Aktivera BIOS/UEFI i windows 10

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 1 månad sedan.
Skapare
Jens1941
Medlem

Jag har gjort en kopi av windows 10 på en USB minne. det var OK, frågan är: jag läste sen at man skal förbereda datoren för ominstallationen, skulle jag have gjort det inden jag downloadede windows på USB minnet, äller kan jag göre det i efterhand. Ifald jag har gjort fel, kan jag då hämte en ny sikkerhedskopi.

I så fald, hur gör jag. F12 funker icke i windows 10 när jag startar datoren.

Vänlig hälsningar 

Jens Hausgaard

Eftersom du har gjort en säkerhetskopia av operativsystemet borde det inte vara några problem att göra en fräsch nyinstallation av operativsystemet. Det som är viktigt att komma ihåg är att alla filer på hårddisken kommer att utplånas, så där kan det vara väldigt viktigt att du ser till att säkerhetskopiera allting (bilder, filmer, dokument, kort sagt allt du inte vill förlora) till en annan enhet. Sedan ska det bara vara att starta datorn från USB-minnet och följa instruktionerna.

Om datorn envisas med att starta från hårddisken och inte USB-minnet behöver du gå in i datorns BIOS/UEFI och ändra startordningen. Vilken tangent som används för att hoppa in i BIOS/UEFI på just din dator står på skärmen precis när du startar datorn. De vanligaste tangenterna brukar vara ESC, DEL och F2 men det finns även andra varianter. Det kan behövas några försök/datorstarter för att hinna se vad det är för tangent, och sedan lyckas trycka på den vid rätt tidpunkt. Du kan behöva trycka på tangenten några gånger per sekund från det att du starta datorn för att öka chanserna att lyckas.

Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.