Ändra partitionsstorlek

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 år, 9 månader sedan.
Skapare
[email protected]
Åskådare

Hej! Har gjort två partitioner på min dator, där C endast innehåller program. Tyvärr är den nu för liten för att klara en windows uppdatering. Har försökt att ändra storlek ifrån den andra partitionen till C mha av windows admin verktyg och Paragon verktygen ifrån er, men C är maxad och jag behöver flytta utrymmer ifrån D till C utrymme och det går inte vad jag förstår, eller har jag missat något?

Mvh

Kicki

Du har nog inte missat något, men du kan behöva göra saker och ting i flera steg (och ha lite tur). Om vi utgår från att du har tur så behöver du först krympa D-partitionen och genomföra krympningen så att du får tomt utrymme på hårddisken. Sedan kan du använda det komma utrymmet för att utöka C-partitionen. Då ska du förhoppningsvis slippa flytta program från D till C om det inte är så att D-partitionen också är full så att det inte går att frigöra något.

Men det är som sagt om du har tur. Om du har lite otur kan det ligga en dold partition inklämd mellan C och D (som på bilden). Där finns det visserligen inte någon D-partition, men det visar problemets princip – det går inte att utöka C efter som det ligger en dold partition mellan C och det lediga utrymmet. Då behöver du först flytta den dolda partitionen så att den så att säga hamnar på andra sidan det tomma utrymmet, sedan kan du utöka C-partitionen när den ligger bredvid det tomma utrymmet.

Bifoga filer:
Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.