Ändra tillbaka till Windowa 8

Inte löst
Detta ämne innehåller 31 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 10 år sedan.
Skapare
Mcmjau
Medlem

Hej

Jag har när jag köpte ny datorn med win 8 i ändrat för att få det gamla utseendet. Men nu vill jag ändra tillbaka till win 8. Men kommer inte ihåg hur jag gjorde! Kan någon hjälpa mig. Om jag minns rätt så laddade jag inte in nått extra program.

Tackar på förhand


Selbertun
Medlem

    Hej. Vet inte om det också fungerar på Windows 8, men förr gick man in via Kontrollpanelen > Aktivitetsfält och Start-menyn. Under fliken start-menyn går det att välja.

    Mvh


    Mcmjau
    Medlem

      Tack för svaret.
      Men jag kan inte ens hitta start menyn om jag följer din instruktion. Jag ska göra ett nytt försök senare. Tack igen

      Mvh Mcmjau


      Mcmjau
      Medlem

        Hej igen
        Nu har jag upptäck att det är Windows 7 home premium som är installerat i datorn. Det jag vill ha fram är alla appar, det utseendet som jag vet finns i Windows 8. ( det utseende fanns när jag köpte datorn men jag ändrade så att startknappen skulle finnas för att det var enklare så.. Nu har jag lärt mig använda apparna och vill ha tillbaka det utseende som var när jag köpte datorn.
        Jag installerade INTE något program för att ändra utan gick in någonstans och bockade av eller nått sånt. Jag har provat det svar som jag fick att ändra i start-meny knappen. Men det fungerade inte. Snälla hjälp,
        Tack

        I Windows 7 finns det inte appar av samma typ som i Windows 8. Har du fler operativsystem installerade i samma dator och kan välja vilket av dem som ska användas när datorn startar? Annars är det svårt att förstå din fråga. Det går inte att ändra någon inställning i Windows 8 så att det förvandlas till Windows 7.

        Finns det en rund Start-knapp nere till vänster på skrivbordet kör du Windows 7. Klicka på den och högerklicka på Dator. Under Visa standardinformation om datorn står det vilket operativsystem du har. Passa på att klicka på Avancerade systeminställningar i listan till vänster. Under rubriken Start och återställning klickar du på Inställningar. Överst i rullmenyn ser du vilket operativsystem som datorn startar med som standard. Finns det fler operativsystem installerade kan du här välja vilket av dem som ska vara standardoperativsystem.

        Vänligen
        Markus Dahlberg, redaktör


        Mcmjau
        Medlem

          Hej igen
          Det står home prenium 7 men när jag köpte datorn så var det det nya utseende med appar som win 8 och om man klickade på skrivbords appen längst ner till vänster så kom man till den sidan som jag ser nu. Den ”gamla” vanliga sidan som win alltid har haft med den runda knappen längst ner till vänster.
          Jag läste en artikel i denna tidning om hur man ställde om datorn för att få det gamla utseende. Jag gjorde det för att jag inte kunde använda det nya utseendet. Jag ändrade någon ”bock” någonstans så blev det det gamla utseendet. Jag laddade INTE in något program som jag vet att man kan göra och jag har även sökt det programmet i datorn ifall jag glömt att jag ladda ner nått program. Men det finns inte.
          Jag vill kunna använda datorn med alla nya appar som det var i den när jag köpte datorn. Men det går inte.
          (jag kan inte se rörliga filmer på tex youtube, jag kan inte uppdatera programmet som gör att man kan se rörliga filmer på datorn)
          Super tack för svar. jag vet inte vad jag ska göra snart med datorn……..

          Hejsan.

          Jag har läst igenom tråden och måsste tyvärr erkänna att jag är mycket villrådig. Om vi börjar bakifrån, så om jag har förstått saken rätt så har du just nu ett operativsystem som när du följer Markus anvisningar i kommentar #4 så säger datorn att operativsystemet som används är Windows 7 Home Premium, och Start-knappen nere till vänster är rund? Om du besöker följande webbplats, vilket operativsystem säger den att du kör (http://windows.microsoft.com/sv-SE/windows/which-operating-system)?

          Om dina beskrivningar stämmer (eller jag har förstått dem korrekt vill säga) och webbplatsen också skulle påstå att du har Windows 7, då är det helt enkelt Windows 7 Home Premium som du använder och inte Windows 8. Det är även komplett omöjligt att bara bocka för något eller ändra någon inställning för att göra om eller förvandla Windows 8 till Windows 7. Det enda sättet att lyckas med den förvandlingen är att installera Windows 7 som nytt operativsystem, och det är en betydligt större process.

          Du sa du köpte en ny dator med Windows 8, vad är det för tillverkare och modell?

          När det gäller problemen med Youtube, får du upp något felmeddelande?


          Mcmjau
          Medlem

            Hej
            Jag har följt länken och det är en Windows 7 kommer det fram.
            Bakgrund!
            När jag köpte datorn som är en ASUS X54C (tror nr ska va så det står på framsidan av datorn i alla fall). När jag startade datorn första gången så kom det upp fyrkantiga appar (jag har en windows 8 dator också så jag vet att de såg likadant ut) Och datorn som jag har problem med är min pappas. Han kan inte med det utseende som denna dator hade när den köptes. Jag läste i en artikel från er tidning (har prenumererat i många många år) jag har tyvärr inte tidningen kvar. Men jag ladda inte in något program eller något annat operativsystem när jag gjorde ändringen. Det var någon ändring via start knappen men jag har gjort alla ideer som skrivits på denna sida. ( är tacksam för all hjälp).

            Problemet med Youtube är att jag inte kan titta på något därifrån. Har försökt ladda in Flash player men det går inte att ladda den senaste. Det händer ingenting och får inget felmeddelande.

            Jag vet inte vad det var för appar du såg när du startade datorn, kanske en uppstartsreklam för Windows 8 eller något liknande, men enligt Asus levereras X54C med Windows 7 och det är Windows 7 du kör nu. Om du vill ha Windows 8 handlar det inte om någon inställning, utan du får helt enkelt uppgradera datorn genom att installera operativsystemet.

             

            Youtube använder mycket riktigt Flash Player, och det är viktigt att ha den senaste versionen installerad. Den kan du ladda hem från http://get.adobe.com/flashplayer/, här finns även en gul knapp med texten Test Flash Player. Om du klickar på knappen och det inte visas en liten animation behöver du installera om Flash Player. För att vara på den säkra sidan, avinstallera först din befintliga Flash Player och installera därefter den nya nedladdade versionen. På samma sida finns även utförsliga instruktioner för hur du kan kontrollera så att Flash Player är aktivt i Internet Explorer, och att Internet Explorer tillåts visa aktivt innehåll.


            Mcmjau
            Medlem

              När jag trycker på den länken som du skriver om här i texten för att ladda ner senaste flash player så är sidan hel vit och det händer inget mer. Ska jag vänta! Och hur länge innan nått händer.

              När jag klickar på länken tar det ungefär 2,5 sekunder för sidan att bli färdigladdad och redo att användas, så med reservation för hur snabb uppkoppling du har och prestanda på datorn – det borde inte tar mer än några sekunder för sidan att laddas färdigt hos dig.

              Vilken webbläsare använder du?


              Mcmjau
              Medlem

                Explorer använder jag. Men jag kan inte se vilken version.


                Mcmjau
                Medlem

                  Jag laddade ner Firefox och då fungerar youtube. Det är nått strul med Explorer. Vet du någon länk till att kunna uppdatera Explorer?

                  Låt oss först försöka ta reda på vilken version av Internet Explorer du har. Tryck på ALT-tangenten för att få fram menyraden, gå in i menyn Hjälp och klicka på Om Internet Explorer. Vilken version står det där att du har?


                  Mcmjau
                  Medlem

                    Det ståt att jag har internet Explorer 11.

                    Internet Explorer 11 är den senaste versionen, men eftersom det fungerar med Firefox verkar det vara någonting som är fel just med din Internet Explorer. Testa att surfa till http://www.microsoft.com/fixit. Där presenterar de en rad förslag på lösning om exempelvis webbplatser inte visas som de ska eller om video inte fungerar.

                    Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.