Återställning med förhinder

Löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 4 år sedan.
Skapare
Carl-Olof
Åskådare

Mitt Windows 10 har börjat bete sig konstigt. Det första jag lade märke till var att Google Chrome har blivit ”managed by your organization” och att skrivbordet blev nästan helt rent. Sedan skulle Windows ”förberedas” en lång stund varje gång jag loggar in, språket blev engelska och sök-rutan bredvid Start går inte längre att skriva i.

Min fru har eget konto på datorn och för henne är allt som vanligt.

Har kört sfc /scannow men den hittar inga problem. Nu tänker jag köra återställning av Windows men hur kommer jag åt det utan sök-ruta?

Testa antingen att trycka Windows-tangenten + S för att få fram en sökruta, eller trycka på Windows-tangenten (eller klicka på Start-knappen) och bara börja skriva. Det syns ingen sökruta förrän du börjar skriva.


Carl-Olof
Åskådare

    Har testat förslagen men det hjälpte inte. Hos mig syns sökrutan hela tiden men det går inte att få markören att ”fastna” där. Startknappen funkar bara om man högerklickar på den men sedan går menyvalet ”inställningar” inte att göra.


    bgjo
    Deltagare

      Tryck Windows-tangenten + I så kommer du in i Inställningar. Härifrån kan du sedan Återställa din dator. /bgjo


      Carl-Olof
      Åskådare

        Tyvärr, det gick inte heller. Däremot har jag loggat in på min frus konto på samma dator och där funkar det normalt. Har då prövat att 1) skapa en återställningsenhet (32GB USB-minne), 2) återställa ”den här datorn”, 3) återställa datorn från en tidigare skapad återställningsenhet på USB- minne (märkt av mig ”Återställning hp-dator Win10”. Jag fick förstås uppge mitt administratörslösenord. I alla tre försöken fick jag felmeddelanden, ”Ett problem uppstod” och ”Det gick inte att återställa den här datorn. Inga ändringar har gjorts.” Det verkar som om en inkräktare har blockerat återställning! Kan man återställa datorn totalt på något annat sätt och sedan återställa sina filer från backupdisk?

        Ska först köra alla säkerhetsprogram och se om de hittar något som går att sätta i karantän…

         

        Titta närmare på Microsofts guide för de olika typerna av återställningar. Ett alternativ skulle kunna vara att du testar det som de kallar för Installera om Windows 10 med installationsmedia. Eftersom det inte använder Windows som är installerat på hårddisken brukar det kunna ta sig förbi systemfel som får återställningar att trassla.

        Ämnet ’Återställning med förhinder’ är stängt för nya svar.