Bibliotek i Windows 7

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 år, 6 månader sedan.
Skapare
wolvesdancin
Deltagare

Jag har gjort misstaget att med användandet av funktionen ”Include in Library” även inkludera en 4 TB backup HDD. Funktionen ”Include in library” får jag snabbast fram genom att vänsterklicka på Min Dator och därefter högerklicka på en av de diskar (SSD och HDD) som jag får upp med vänsterklicket på Min Dator. Då får man upp valmöjligheten att inkludera valfri disk i Biblioteket. Även mappar och skulle jag tro enskilda filer kan på detta sätt inkluderas i Biblioteket. Men hur exkluderar man en HDD? Genom att inkludera min HDD i Biblioteket uppstår den oönskade effekten att när datorn säkerhetskopieras till min 4 TB HDD så säkerhetskopieras även den disken. Till sig själv. Vilket säger sig själv är fullständigt fel. Då blir denna 4 TB HDD en säkerhetsrisk. Hur gör jag för att exkludera den ur Biblioteket?

Det beror lite på hur du har gjort.
Om du högerklickade på hårddisken och valde att lägga till hårddisken i ett befintligt bibliotek (låt oss som exempel säga att det befintliga biblioteket heter Enheter), då högerklickar du på biblioteksmappen Enheter och väljer Egenskaper. Då visas ett dialogfönster som bland annat visar alla mappar som är inkluderade i Enheter-biblioteket. Där markerar du hårddisken och klickar på Ta bort-knappen för att plocka bort hårddisken.
Om du däremot valde att lägga till hårddisken genom att högerklicka på den och välja Skapa nytt bibliotek betyder föregående manöver att biblioteket är tomt, men det visas fortfarande under Bibliotek. För att ta bort ett tomt bibliotek behöver du bara högerklicka på det tomma biblioteket och välja Ta bort.

Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.