Bios

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 11 månader sedan.
Skapare
henryhast
Deltagare

Hjälp satt vid datorn när plötsligt rutan ang iställningar i bios kom upp efter det fungerar inte datorn ”den försöker att starta” men börjar om hela tiden utan att komma igång, har ingen aning vad som hänt Datorn är en Aser Aspire 8943G med windows 10.

Henry

 

 

Bara för att vara tydlig – kommer du in i BIOS eller meddelar datorn bara vad du ska trycka på för att komma in i BIOS?
Om du inte kommer in i BIOS utan det är informationsskärmen som visas vid start, då verkar det som att datorn har råkar ut för någon mer eller mindre allvarlig form av haveri och går i en så kallad loop. Datorn försöker starta men uppstarten kraschar så hårt att datorn startar om, datorn försöker starta igen men kraschar och startar om igen, och så vidare. Det skulle möjligtvis kunna vara att operativsystemet har havererat, men det kan även vara hårdvara i datorn som har gått sönder. Jag råder dig att ta med dig datorn till en verkstad och låta dem titta på den.


henryhast
Deltagare

    Ett förtydligande, jag kommer in i Bios inga problem men jag vet inte vad jag skall ställa in eller hur/eller vad som skall vara i kryssat, har ingen aning om vad det skall stå.

    Mvh Henry

    Tyvärr ser nästan alla BIOS olika ut så jag kan inte peka på exakt vad du ska göra eller välja, men i det här fallet låter det som att det enda som kan vara värt att testa är om du hittar en inställning som heter Last known good configuration eller något liknande. Det är dock väldigt tveksamt om det kommer att göra speciellt stor skillnad om inte problemen uppstod efter att du tidigare var inne och ändrade något i BIOS. Om du aldrig var inne i BIOS innan problemen började, betvivlar jag att det kommer att hjälpa.

    Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.