Blinkande mappar/fönster

Löst
Detta ämne innehåller 4 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av  wolvesdancin 9 år, 5 månader sedan.
Skapare ulfjp
ulfjp
Deltagare

Igår började mina öppna mappar/fönster att blinka i ramen. Det betyder att de bara är aktiva ca 1-3 sek. När det blir en vit ram går det inte att skriva el göra ngt.

Har kört virus prg, städprogram, drivrutiner  allt….

W8.1


wolvesdancin
Deltagare

    Tyvärr får jag ge vissa tips på engelska:

    There are several ways to open Device Manager in Windows 8 but one of the easiest is via the Control Panel.

    If you happen to be using a keyboard with Windows 8, the quickest way to open Device Manager is via its shortcut on the Power User Menu, accessible by pressing the WIN and X keys together. With a mouse, as long as you’re updated to Windows 8.1 or later, just right-click on the Start button.

    Among other configuration tools, the Control Panel in Windows 8 contains a shortcut to Device Manager, the program used to manage drivers, view system resources, and otherwise configure thehardware seen by the operating system.

     

    Kan du nu öppna Device manager? Är den ”ren” eller finns där utropstecken mot gul bakgrund?

    Ett annat tips om varför Win 8.1 kan börja krångla är att du har ett grafikkort med drivrutin(er) där någon av dem inte är kompatibla med Win 8.1. Om så är fallet bör det visa sig i Device Manager. Men vissa avancerade grafikkort har ju en deafult-inställning som med en enkel knapptryckning kan ”mobilisera” kraftfullare egenskaper hos grafikkortet, vilka kräver egna drivrutiner. Även dom drivrutinerna måste givetvis vara kompatibla men det är inte säkert att de syns i Device manager förrän du kör grafikkortet i accelererat läge. Allt det här jag nu tipsat om behöver inte nödvändigtvis vara grunden till dina problem. Men det är känt att närvaron av ett grafikkort med ickekompatibla drivrutiner i en Win 8-dator (och Win 8.1-dator) till och med kan ge upphov till en skärm som ”flashar” (blinkar) mellan blåskärmsläge och normalt läge, vilket ju kan vara svårt att gör något åt. Kanske experterna kan ta över här med relevanta tips. Skulle dock vara intressant att från experternas sida höra om de situationer som jag berört endast kan uppstå med OS Win 8.1 men inte hos Win 7?    

     

    Det skulle kunna vara något skräpprogram som körs i bakgrunden, och som ställer till det med vilket program eller fänster som befinner sig i fokus. Har du testat att installera och uppdatera Malwarebytes AntiMalware, för att därefter köra programmet i felsäkert läge?

    ulfjp
    ulfjp
    Deltagare

      Tack för svar.

      Jag har till och med problem med att lägga in denna text.

      Ramen i det fönster jag jobbar i ändrar färg från vald blå till vit-grå.

      Det händer varje 3 sekund. När det blir vitgrå går det inte att skriva eller göra ngt i fönstret. Frustrerande!!!

      Jag har kört alla städprg, adv care, malware och Norton,

      Men skall testa malware i felsäkert läge.

       


      wolvesdancin
      Deltagare

        Frågor:

        1) Är det en laptop du har? Eller vad har du?

        2) Vilken typbeteckning har datorn?

        3) Uppstod det här felet efter en uppdatering (Windows Update) – automatisk eller manuell?

        Om du besvarar fråga 3 med ja ska du återställa datorn till drivrutinerna du hade innan problemet uppstod. Det löser naturligtvis problemet.

        För att åstadkomma bättre möjligheter för dig att lägga in texten gör följande: Boota datorn i Low-Resulution Video (640*480) Mode. Det ska du kunna göra genom att följa dom instruktioner du finner om felsäkert läge. Du hittar mer info på http://windows.microsoft.com/sv-se/windows-8/windows-startup-settings-safe-mode 

        Om adressen inte fungerar så kan du göra följande: boota in på adressen http://windows.microsoft.com/sv-se/windows-8/ och bibehåll utan ändring den adressen i sökfältet och lägg i samma sökfält som ”svans” på den adressen även till (utan mellanslag)

        windows-startup-settings-safe-mode

        Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.