Bota med valfri disk. (av två olika)

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 4 månader, 2 veckor sedan.
Skapare
user-375142
Åskådare

Kan man ha två olika bootdiskar och välja vilken man vill boota ifrån?

Jag ska uppdatera min dator till win 10 från win 7 ultimate. Läste om Virtuell box som en tänkbar variant, men varför inte behålla den gamla ssd med win 7 och kunna välja vilken ssd som jag ska boota ifrån? Den gamla eller den nya?

I teorin går det att ha två olika bootdiskar (ej att förväxla med dual boot där man har två installationer på samma disk), men det är ganska trassligt och i de flesta fall onödigt. Om du behöver bägge operativsystemen, överväg i stället dual boot eller att köra Windows 7 på en virtuell dator med VirtualBox. Det finns dock två saker att tänka på.

1. Du kommer att behöva göra en ren installation av Windows 7 på den virtuella datorn. Det kan gå att göra en kloning från en verklig hårddisk till en virtuell hårddisk, men det är inte något att rekommendera.

2. Du behöver separata licenser för Windows 7 och Windows 10. Om du uppgraderar Windows 7 till Windows 10 omvandlas Windows 7-licensen till en licens för Windows 10, och det är inte säkert att du kommer att kunna köra bägge parallellt (eftersom det kan jämställas med att köpa samma licens på två datorer).

Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet