Bygga om med m2 disk. Problem med äldre moderkort.

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 år, 7 månader sedan.
Skapare
chbengt
Åskådare

Jag har moderkortet M5A97 R2.0 som inte har något uttag för de nyare m2 diskarna. Skaffade då en adapter pci express och det har gått bra så långt. Moderkortet hittar hårddisken och den kan användas som lagring, men jag ville ju använda den för operativsystem och det går inte att formatera den som dynamisk disk. Windows installationsprogram misstänker att den inte är kompatibel med moderkortet och det verkar stämma. Det finns inga nyare uppdateringar till moderkortet heller. Jag förutsätter att jag egentligen behöver bygga om med modernare grejer, som ett moderkort med m2 anslutningar. Finns det något annat att göra?

 

Det låter som att det enkla svaret är nej, du lär behöva ett modernare moderkort. Om det är kompatibilitetsproblem finns det inte så mycket att göra på den typen av ”manick”. Även om man skulle hitta någon form av uppdaterad drivrutin brukar det inte lösa några problem när man använder adaptrar just eftersom de brukar omvandla saker och ting vilket brukar sätta drivrutinerna ur spel.

Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.