CPU belastas

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 år, 11 månader sedan.
Skapare
hunnabo
Åskådare

Jag använder Windows 8. Om datorn verka ”slö” kollar jag Aktivitetshanteraren/Processer.

Då hittar jag boven; ”Microsoft (C)Serverregistreraren (32bit)” som belastar CPU med 25-35%.

Avavktiverar jag processen dalar CPU aktiviteten till 2-3 %.

Vad är detta? Hur blir jag av med detta problem.

MVH
Bengt J

Hejsan Bengt.

Microsoft Serverregistreraren är en den av Windows som enkelt uttryckt håller koll på operativsystemet och arbetar mot systemregistret. En utan tvekan mycket viktig funktion för att datorn ska fungera som den ska.

Nu vet jag inte hur ditt arbetssätt med datorer, men användare som startar datorn, gör det de ska och sedan stänger av datorn direkt kan få den här typen av problem. Anledningen är att Windows brukar utföra bland annat den hjär typen av systemarbete ”på sin fritid”, det vill säga när inte användare inte sitter vid datorn utan datorn kan arbeta på egen hand.

Det kan också bero på själva systemregistret, att det har blivit väldigt stort, att det innehåller defekta poster, eller att du har gjort ändringar (till exempel installerat och/eller avinstallerat många program) så att Windows har många ändringar att utföra i systemregistret.

I första hand skulle jag testa att starta datorn och sedan låta den stå för sig själv i några timmar (utan att den får gå ner i viloläge eller liknande), och på så sätt se om datorn fixar problemet själv med sitt inbyggda systempysslande.

Om inte det hjälper skulle jag testa att installera exempelvis Ashampo WinOptimizer (https://www.ashampoo.com/en/usd/pin/4506/system-software/Ashampoo-WinOptimizer-11) och låta det programmet ta en titt på systemregistret och se om något behöver repareras eller städas.

Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.