Datorn stängs av plötsligt

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 11 månader sedan.
Skapare
horrsjon
Deltagare

Har Windows 10. Plötsligt när jag är inne i den så kommer ett fewlmeddelande som säger ”Ett problem har uppstått på datorn. Den måste startas om. Först kommer följande att samlas in och därefter krävs omstart automatiskt (XX sek)”.

Någon som vet vad detta är och hur man kan åtgärda det?

 

Det är en systemkrasch som gör att den så kallade blåskärmen (eller BSOD – Blue Screen Of Death) dyker upp. Det går att agera detektiv och försöka reda ut vad det är som åstadkommer krascherna, men har man otur kan det ta lång tid och kräva en hel del datorkunnade. De två vanligaste orsakerna är att det antingen har installerats fel eller defekta drivrutiner för någon ny hårdvara eller nytt program, eller att någon hårdvara håller på att gå sönder (till exempel minneskapslar, överhettad processor och så vidare).

Det första du kan göra är att installera programmet Bluescreen View (http://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html) som kan läsa de loggfiler som kraschen skapar, och utifrån dessa börja gå igenom rad för rad i loggfilerna för att försöka hitta orsaken.

Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.