Datorn, W10 starar ej efter uppgradering. Hittar ej start partition.

Inte löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 år sedan.
Skapare
flygaren
Deltagare

Hej.

Bytte till SSD disk för ett par år sedan. Clonade med gammla disken. Nu när W10 vill uppdatera så kan datorn inte starta på grund av den inte hittar startpartitionen. Måste då backa till en tidigare diskbackup för att få igång den. Det är en GPT disk. Vad skall jag göra?  Se bifogade bild.

Det ser rätt ut men jag ska drista mig till en vild chansning – har du en HP-dator och det är en Samsung-SSD?


flygaren
Deltagare

    Nej, det är en ACER med Samsung-SSD

    Nu vet jag inte vilken modell av Acer du har, men har du tittar på Acers hemsida om det finns uppdaterade drivrutiner eventuellt ett uppdaterat BIOS, för din modell?


    flygaren
    Deltagare

      Det är en  Aspire XC600 se länken.

      https://www.acer.com/ac/sv/SE/content/support-product/4503?b=1

      Jag hittar inget vettigt på deras sida.

      //Stig

       

      Eftersom det är en gammal dator som Acer själva inte klassar som kompatibel med Windows 10 (det senaste är Windows 8.1) så finns det risk för att Windows 10-uppdateringar kan ställa till med problem.

      En annan orsak kan vara att själva uppdateringen går fel på grund av säkerhetsprogram, och att det är det som gör att den inte går att starta efteråt. När datorn fungerar som den ska och innan du uppdaterar Windows 10, så ta det säkra före det osäkra och avinstallera alla säkerhetsprogram från tredje part (antivirus, brandvägg, antimalware och vad du nu kan ha på datorn) så att du enbart använder den inbyggda säkerheten i Windows 10.

      Plocka sedan bort all extern periferiutrustning som inte är nödvändig, dvs skrivare, usb-hårddiskar och -minnen et cetera).

      När det är gjort försöker du uppdatera igen.

      Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.