datorstart

Inte löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 år, 3 månader sedan.
Skapare
clabo48
Deltagare

Jag har den senaste tiden hafft svårigheter vid uppstarten av datarn. Det händer inget när jag slår på. Får mixtra flera gånger och till slut startar den. Nu vågar jag inte stänga den för natten. När den startar är det inga problem frånsett ett felmeddelande som ibland dyker upp som jag har i en annan fråga. Är det något i Boot eller håller den på lägga av. Den är visserligen gammal men går i övrigt bra. Det är uppstarten som är problemet.
Finns det något man kan åtgärda?
Kan man ta en fullständig spegling av datorn och lägga över i en ny dator så att alla funktioner fungerar som på denna?

Menar du att den inte reagerar när du trycker på strömknappen, eller är det uppstarten som inte fungerar som den ska?

Vilket operativsystem använder du?


clabo48
Deltagare

    Datirn går igång och börjar ladda. Jag ser att man kan trycka SHIFT+F10. Winsowssymbolem kommer fram mitt på skärmen och en cirkel med punkter börjar rotera, rotera, rotera och det tar aldrig slut. Jag blir less och drar ut strömmen för jag får inget stopp på den. Så kan jag göra ett par gånger och så kan den gå igång. Jag har win10 och en gammal HP-dator som är några år men går eljest bra. Jag har Bullguard säkerhetsprogram (som jag betalat i flera år) och Adv Syst Care och till detta har jag köpt till Driver Boostwer som säger att alla drivrutiner är OK. Nu lämnar jag den på för jag vågar inte leka med elden då jag inte vet vad som står på.

    Eftersom den kommer till laddningsikonen för Windows så vet vi att den kommer en bit på väg, och det är bra att veta. Har du testat att starta datorn i felsäkert läge? (Microsoft har en guide här). Beroende på om det fungerar eller inte så kan de ge en indikation på ungefär var i uppstarten som något händer. Det är dessutom bra att du ”kommer in” i Windows förr eller senare eftersom det ger fler valmöjligheter att försöka tackla problemet. Om inte annat kan du, med samma taktik som för att start i felsäkert läge i stället välja att göra en återställning av Windows så att det blir som nyinstallerat. Kom bara ihåg att för säkerhets skull göra ordentliga säkerhetskopieringar av dina filer först och att du har koll på serienummer och liknande för program som du har installerade.


    clabo48
    Deltagare

      Jag tycker det verkar knepigt. Man skall hålla nere SHIFT samtidigt som man skall trycka på START. Men jag har ju Windowsloggan mitt på skärmen och är inte säker den är på aktivitetsfältet. Fungerar det ändå? Fungerar inte de gamla sätten från xp men bara F8 eller var det nån annan? Men datorn far väl inte mer illa av att den ständigt är påslagen? Marginell strömförbrukning?

      Om du har Windows-loggan mitt på skärmen så är du inte på inloggningskärmen som Microsoft pratar om. Inloggningsskärmen är den där du väljer användarkonto och skriver in lösenord/PIN-kod eller vilken inloggningsmetod du har valt att använda. Det är där som ska klicka på av/på-knappen på inloggningsskärmen. Men det är ännu enklare om du gör det som i deras första exempel, via Inställningar.

      Dator far inte illa av att vara på hela tiden. Tvärtom faktiskt, det är det bästa alternativet. När datorn är påslagen och du inte gör något arbetar Windows med att indexera filer, uppdatera sökdatabaser och en massa annat ”bakom kulisserna-uppgifter”.

      Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.