Delad trådlös skrivare

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av  wolvesdancin 9 år, 2 månader sedan.
Skapare
thohje
Åskådare

Hej

Vi är två som delar skrivare (OKI B431d) i ett trådlöst (Sweex usb 2 adapter) nätverk (Belkin USB hub F5L009 ver2.)Vi hade XP tidigare och allt fungerade som tänkt. Ena pc har uppdaterats till Vista. Nu går det inte att skriva ut längre från Vista Pc. XP fungerar fortfarande. På Vista Pc hittar Belkin kontrollcentret och  skrivaren, men det går inte att conecta. Drivers för skrivare, Belkin och nätverkskortet är uppdaterade. Brandväggar och säk.center har provats avstängda utan resultat. Belkin och Microsoft  kan inte hjälpa mig. Oki svarar inte.

Snälla Hjälp mig

Thomas

Har du provat att byta dator, så att skrivare sitter på Vista-datorn i stället?


thohje
Åskådare

    Skrivaren är en USB sskrivare som är kopplad till Belkins network USB hubb och vi delar skrivaren därifrån


    wolvesdancin
    Deltagare

      Då måste tydligen skrivaren OKI B431d installeras på nytt.

      För att minimera felkällorna vid en sådan nyinstallation bör det trådlösa nätverket tillfälligt stängas av och de båda datorerna – först Vista och sedan XP – tillfälligt anslutas via nätverkskabel till Belkins network USB hubb.

      Jag föreslår alltså att du först inriktar dig på att upprätta den eftersträvade kommunikationen dator -> skrivare och skrivare -> dator mellan Vistadatorn och skrivaren via hubben.

      Sedan skulle, vad jag kan se, XP-datorn kunna kommunicera med skrivaren på samma sätt omedelbart efter det att dess nätverkskabel kopplats till hubben. När du säkerställt dessa funktioner ska det ju vara enkelt att övergå till trådlös anslutning med bibehållande av de båda datorernas kommunikation med skrivaren.  

      Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.