Enhetsbeteckningar i WIN10

Inte löst
Detta ämne innehåller 9 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 år, 2 månader sedan.
Skapare
Bellet205
Åskådare

Min dator har två hårddiskar. C disken en SSD disk på 222 GB och en D disk på 1,8TB. Jag har också externa hårddiskar som jag använder för backup. Jag skulle göra en backup men kommer inte in i min E disk. I Diskhanteringen har flera enhetsbeteckningar försvunnit bl.a. E: F: G: H:J: K: som jag använder till min hårddiskar och därför får jag ingen kontakt med dessa diskar.  Min C disk är nästan full så jag har inga Återställning punkter kvar. Jag har försökt att skicka en länk som förklarar problemet bättre men inte lyckats. Kan man skicka en bildfil JPG eller PNG fil?

Att bifoga bildfiler ska inte vara något problem, däremot kan vi ha ett övernitiskt säkerhetssystem som hanterar bifogade filer men det borde fungera på första försöker.

Med försvunnit, menar du att hela enheterna är borta eller att enhetsbokstäverna är borta? Har du testat att ansluta till en annan usb-port, eventuellt också om du har möjlighet att ansluta en av hårddiskarna till en annan dator för att undersöka om det exempelvis är usb-porten som inte fungerar som den ska?


Bellet205
Åskådare

    Vissa Enhets bokstäver som jag vill använda till min externa hårddiskar är borta. Jag har testat olika USB portar och också testat till min bärbara dator och där fungerar det. Jag får enhetsbokstaven D på laptoppen och sedan önskar jag ändra den till E men den finns inte. Jag bifogar en bildfil så syns problemet bättre, hoppas det funkar.


    Bellet205
    Åskådare

      Jag vill komplettera mitt inlägg. När jag kommer till Ändra enhetsbeteckning och sökvägar är ändra rutan gråmarkerad och jag kan inte byta enhetsbeteckning.

      Se bif bild.

      Den vanligaste anledningen till att enhetsbokstäver är borta är för att de inte är valbar eftersom de redan är registrerade på en enhet, och det kan gälla även om enheten inte är ansluten till datorn. Det är alltså fullt möjligt att en usb-hårddisk har en enhetsbokstav, man plockar bort hårddisken så försvinner bokstaven (eftersom hårddisken plockades bort) och när man ansluter den igen dyker bokstaven upp.  Detta för att datorn ska undvika förvirring över att det exempelvis skulle kunna finnas flera olika G-enheter och det blir väldigt förvirrande för datorn om två ansluts samtidigt.

      Däremot blir jag inte klok på enheterna som visas i Diskhanteraren. C och D verkar inte vara något problem, men disk 1 verkar extremt konstig eftersom den verkar bestå av minst fem små partitioner varav tre stycken verkar vara olika typer av återställningspartitioner. Kan du lägga upp en bild som visar Disk 1 som en stapel (det som syns längst ner på skärmen och visar Disk 11 och CD-Rom på sista bilden)?

      Är Disk 11 en extern hårddisk på runt 4 terabyte?


      Bellet205
      Åskådare

        Jag bifogar två bilder från diskhanteraren. C disken har många partitioner och dessa har jag inte ändrat på, det törs jag inte. Disk 11 är en extern hårddisk på 4TB som jag använder för backup. Jag hoppas att det är rätt bilder du vill titta på


        Bellet205
        Åskådare

          Här kommer bild två.

          Det förklarar en del, C: framstår fortfarande som lite underlig men det behöver inte vara fel, och D: verkar också vara korrekt. Är det 4 TB-hårddisken som är E: som du inte kommer in på?


          Bellet205
          Åskådare

            Jag har sex stycken externa hårddiskar som jag använder för bl.a. backup. De har fått enhetsbeteckningarna E: F: G: H: J: K: och jag kommer inte in på dessa med de angivna beteckningarna. Jag har testat att ge G disken en ny beteckning S och det funkade. Problemet är att mina program för backupper inte funkar eftersom de inte hittar rätt. Hur kan jag få tillbaka mina gamla beteckningar eller är det kört? Jag kan nämna att två stycken diskar kommer från en NAS, kan det vara ett problem?

            Det borde fungera om du antingen pekar om backupprogrammen till S:, eller flyttar tillbaka S: till G: men det sistnämnda kan kräva att du tar den enhet som dator har registrerat som G: just nu och ger den en annan bokstav först.

            Det behöver inte vara något problem att de har suttit i en NAS, allting hänger på vilket filsystem diskarna har och hur de har använts i NAS.en. Det är därför man alltid ska rensa och formatera en hårddisk när man flyttar den till en ny ”manick”.

            Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.