Ett evigt surrande

Löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 år, 2 månader sedan.
Skapare
vernerulrik
Deltagare

Efter att ha varit tyst i fem år har min stationära dator börjat surra. Det upphör aldrig. Vid kontroll i Aktivitetshanteraren visar det sig att det är Utforskaren som är igång med hög energianvändning. Är det något slag av indexering som pågår, eller vad? Men varför upphör det aldrig? Och varför har jag aldrig hört detta tidigare? Kan det stängas av? Ljudet gör mig tokig.

Det kan vara så enkelt att det efter fem år är dags att fysiskt storstäda datorn rent fysiskt. En vanlig anledning till oljud i en dator brukar inkludera datorns fläktar, eventuellt att en fläkt håller på att bli utnött men oftare att det har fastnat damm och skräp på den som skapar en obalans som leder till vibrationer. Testa at stänga av datorn, dra ur strömsladden, öppna chassit och sedan rengöra alla fläktar och kylflänsar med bomullspinnar och gärna också tryckluft på burk. Jag skulle gissa att datorn blir tyst efter det.

 

Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.