Få datorn betrodd

Löst
Detta ämne innehåller 7 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 10 år sedan.
Skapare
arne.byden
Medlem

Min dator är inte betrodd. Jag uppdaterade i Win.Uppdate och därefter blev min dator inte betrodd, den var betrodd innan uppdatering. Har följt alla Windows tips om hur man skall gjöra, bl.a. att kryssa i en kryssruta när man loggar in på Windows-konto, den kryssrutan fanns tidigare i datorn men är borta, hur kan jag kryssa i rutan när den inte finns. Är det någon som vet hur jag ska få datorn betrodd? (har prövat många tips men inget har hjälpt).  Arne.

Vad är det du försöker göra när du får meddelandet att datorn inte är betrodd? Vad har du för operativsystem, och vilken webbläsare använder du?


arne.byden
Medlem

    Hej!   Min dator blev konstig efter en uppgradering till Win.8.1, fick återgå till Win.8, det var då som datorn inte längre var betrodd, har svårt att logga in t.ex. banken och där jag måste logga in, synkroniserar inte, kan komma åt det mesta med lite tålamod. Problemet tror jag är att Windows släppte Win.8.1 för tidigt, innan den var färdig. Har nu Win.8 ock IE10. Har kört alla restore tools i Vaio Care, den kan inte uppdatera Vaio Care restore, fel 404 kommer upp.  Arne.

    Så problemet fanns när du körde Windows 8.1 och Internet Explorer 11, men nu har du alltså gått tillbaka till Windows 8 och Internet Explorer 10? I så fall kan jag tyvärr inte hjälpa dig med problemet.


    arne.byden
    Medlem

      Hej!   Köpte datorn med Win.8. När Win.8.1 kom ut så uppgraderade jag datorn som tyvärr inte fungerade, gick bl.a. inte att stänga av. Var tvungen att återgå till Win.8, det var då som datorn inte blev betrodd, den var betrodd tidigare i Win.8, det fanns en kryssruta för att få datorn betrodd, den finns inte längre. Datorn är inte som den var ny med Win.8.  Arne.

      Aha, det är alltså efter nedgraderingen som datorn inte är betrodd längre?


      bgwm
      Medlem

        ” Aha, det är alltså efter nedgraderingen som datorn inte är betrodd längre? ” 

        OM  DETTA ÄR ETT SVAR FRÅN EN ”EXPERT” PÅ PC-TIDNINGEN OCH 

        VILL HA BERÖMMELSE FÖR DETTA, <MARKERA SOM BÄSTA SVAR> (ironi),:)

        men tag bort den löjliga informationen nedan och var nöjd med att de som FÅR hjälp, tackar för den, om inte har ni ändå gjort den tjänst som man är berättigad till enligt er prenumeration.

         

        Om svaret löste ditt problem, berätta det för oss med knappen ”Markera som bästa svar”. Om problemet kvarstår, lämna gärna mer information så vi lättare kan hjälpa dig.:)

        Support Pctidningen.ser

        Det kan finnas flera olika anledningar till problematiken, men nu när vi har rett ut att du uppgraderade från Win8 till Win8.1 för att därefter nedgradera tillbaka till Win8.0 varvid problemen uppstod, då börjar vi komma någonstans.

         

        En av anledningarna till problemet kan vara att när du uppgraderade till Win8.1 uppdaterades informationen för dina betrodda datorer på ditt konto så att din dator blev en betrodd 8.1-dator. När du sedan nedgraderade igen är det inte säkert att nedgraderingen även slog igenom på kontot, som i så fall har en betrodd 8.1-dator vilket betyder att din 8.0-dator inte längre är betrodd. Om det är detta som är anledningen kan en eventuell lösning vara att följa Microosfts anvisningar för hur man tar bort betrodda enheter för att därefter lägga tillbaka det som nu är en 8.0-dator som betrodd enhet. Den informationen finns på http://windows.microsoft.com/sv-se/windows-8/what-is-trusted-device?woldogcb=0. Detta kan dock bli aningen trassligt om du har många betrodda datorer kopplade till ditt konto, eftersom samtliga kommer att behöva göras betrodda igen.

        Ett annat lite mer långsiktigt alternativ är att försöka ta reda på en lösning på problemet/problemen som uppstod i och med uppgraderingen till Win8.1.

        Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.