Facebook säkerhet och intrång

Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 år, 9 månader sedan.
Skapare
3984937072
Deltagare

Hej!

 

För ett par dagar sedan fick jag ett sms som angav att jag hade ett paket att vänta. Jag hade ett paket att vänta SMS et angav dock inte från vem paketet sändes. Olyckligtvis så tryckte jag på länken, se bifogad fil.

Lördag den 1/8 fick jag ett meddelande att mitt Facebook konto användes av en okänd. Jag kollade genast mitt konto och visst det var en PC i Rönninge som använde kontot, se bifogad fil. Jag gick igenom proceduren på Facebook med att säkra kontot om man trodde att det var hackat. Tyvärr så kvarstod användaren i Rönninge efter den proceduren.

Min fråga är känner ni till SMS et om paket och i så fall vad kan hända om man är dum nog att klicka på länken.

Sedan vad har hänt med mitt Facebook konto?

Ove J.

Det låter verkligen som att du har blivit hackad, och eftersom hackaren kommer åt ditt lösenord kan personen hitta på i princip vad som helst på Facebook och har även inloggningsuppgifter till alla webbplatser där du har använt samma inloggningsuppgifter.

Börja med att tvinga ut alla enheter som är inloggade på ditt Facebook-konto (Facebook har en guide här), byt lösenord och aktivera tvåvägsverifikation.

Sedan byter du inloggningsuppgifter överallt där du har använt samma inloggningsuppgifter som till Facebook-kontot, och byt lösenord överallt där du använder samma e-postadress för att logga in som du använder till Facebook, även om du använde ett annat lösenord. Aktivera tvåvägsverifikation överallt där det går. Och håll tummarna att du hinner före den som hackade Facebook-kontot.

Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.