Fel Windowsdiskett

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 10 år sedan.
Skapare
C Lychou
Medlem

I PC-Tidnigen 3-2014 vill XP inte acceptera CD-Home Edition varför två filer måste ändras i texten där Professional skall ersättas med Home. Filerna skall öppnas i ”Anteckningar” jag har ingen sådan mapp utan har skapat en med det namnet. Varför kan man inte ändra direkt i de aktuella filerna och spara tillbaka dem där de ligger?

Filerna heter fp40ext.inf och ims.inf där Home skall skrivas in.

Anteckningar i det här fallet är inte en mapp utan programmet Anteckningar. Det är för övrigt mycket viktigt att använda just det programmet och inte någon ordbehandlare, eftersom Anteckningar hanterar rent text.

 

Anledningen till att det inte går att redigera filerna ”på plats” är att det handlar om systemfiler. Dessa är öppna när Windows är igång, och det går inte att spara filer som används. Därför måste ändringarna göras i filer som sparas på en annan plats, för att därefter kopieras tillbaka till ursprungsmappen (i det här fallet C:WindowsInf). Nästa gång datorn startas kommer de redigerade filerna att läsas in av datorn vid uppstart.

 

Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.