Felmeddelande

Löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 år, 10 månader sedan.
Skapare
gedi
Medlem

Får sedan en tid tillbaker ett meddelande Runtime Error kör Windos 7 Vad gör jag?

Det är fasligt synd att det inte står mer än ”Program: C:Progr…”, för det är där den ska berätta vilket program som trasslar. Nu blir det i stället ett rent detektivarbete för att ta reda på vad det kan vara.

Det finns två saker du behöver göra för att börja leta efter programmet som inte fungerar som det ska.

1. Gå in under Kontrollpanelen/Administrationsverktyg och starta Systemkonfigurtion. Klicka på fliken Autostarta följt av Inaktivera alla-knappen och OK-knappen. Nästa gång du startar datorn kommer den inte att starta något av de avmarkerade programmen samtidigt som Windows startar. Om felmeddelandet inte dyker upp då gör du samma process igen, men i stället för att klicka på Inaktivera alla-knappen väljer du att starta ett enda program genom att markera kryssrutan bredvid programmet. Starta om dator igen och se om felmeddelandet dyker upp. Så får du hålla på tills felmeddelandet dyker upp, och då vet du att det var programmet du aktiverade senast som är boven. Beroende på vilket program det är kan du välja att exempelvis avinstallera det för att installera det igen, och se om det fungerar bättre.

2. Det andra du kan behöva göra är att klicka på Windows-tangenten och söka efter Händelseloggar (och starta programmet också, givetvis). Börja med att gå in under mappen Windows-loggar och klicka på Program. Nu rinner det fram en makalöst lång lista i mittenfönstret. Bläddra nedåt tills du hittar rader som inte är markerade med en vit ikon med ett i, utan leta efter röda ikoner med utropstecken och ”Fel” bredvid sig, och gula trianglar med utropstecken och ”Varning”. När du hittar sådana, markera den raden så visas enmängd information i rutan under listan. Det mesta är odrägligt tekniskt, men förhoppningsvis känner du igen något programnamn som kan vara en ledtråd till vilket program som inte startar som det ska.

Du behöver inte gräva igenom hela listan med programloggningar, kom i håg vad klockan var när du startade datorn och senast fick fram felmeddelandet, och leta i trakterna av den tiden i listan.

 

När du börjar få fram namn på misstänkta program, då har vi något att gå efter.

 

Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.