Flera onedrive med olika namn

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 2 år, 7 månader sedan.
Skapare
goranry
Åskådare

Jag har 2 datorer. En som mest är för arbete och en som mest är för privat användning. Jag har 2 olika windows-användare på båda datorerna och får följdaktligen 2 olika onedrive. Ibland vill jag kunna använda filer från min ”privata” onedrive på arbetsdatorn och även omvänt när det gäller den privata datorn. Problemet är att båda onedrivarna syns på båda datorerna och heter bara ”onedrive” vilket är förvirrande. Jag skulle vilja ha unika namn typ: onedrive-jobb resp onedrive-privat. Går det eller kan man på annat sätt göra det enkelt vilken onedrive man accessar?

Eftersom det handlar om två olika användare (två olika användarkonton om man ska vara noga, men i praktiken två olika användare där du är bägge två) borde den enklaste lösningen vara att inte blanda ihop de två ”onedrivarna” utan i stället dela ut dem. Låt oss kalla dem A och B. Testa att göra en fullständig delning av Onedrive A och dela den med B och vice versa så borde du få tillgång till allting utan att behöva trassla med att försöka ”väva ihop” två användarkonton.


goranry
Åskådare

    Problemet är inte att jag har svårt att accessa onedrive:arna utan att de båda är synliga med samma namn på båda datorerna vilket gör det förvirrande när man skall spara något nytt dokument. Är då enda möjligheten att ta bort det ena användarkontot på vardera datorn för att dela ut onedrive över nätverket så kommer det väl kräva att båda datorerna är igång om jag vill nå något på den andra datorn och då kunde jag lika gärna fysiskt sätta mig vid den. Eller har jag missförstått förslaget?

    Det verkar inte gå att döpa om OneDrive-enheter för att undvika den här typen av förvirring. Microsoft har inte skrivit om något sådant alternativ, och jag har hittat en del användare som har försökt att göra det via Systemregistret med katastrofala resultat. Troligtvis handlar det om att det är en systemmapp och att möjligheterna för anpassning därmed är väldigt begränsade.

    Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.