formatera omXP-dator

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av markus-6b9a6c17ff804593 markus-6b9a6c17ff804593 10 år, 1 månad sedan.
Skapare
milowa711428
Deltagare

Jag tänkte formatera om min gamla dator med XP helt eftersom den är så slö ( måste ha XP till ett visst gammalt program) innan uppdaterings möjligheterna försvinner så att systemet är ”rent”. Problemet är att datorn vägrar befatta sig med XP-skivan vilket den gjort vid tidigare omformateringar. Jag har CD:n i CD enheten som är litet öppen, startar datorn och skjuter snabbt in CD:n. Det hjälper inte heller med att ha CD:n redan i och starta. Datorn läser ändå från hårddisken. Det är inte fel på CD-läsaren, det är kollat. Skivan ser ok ut.
Kan jag komma runt det här på något sätt? Är inte datavan utan famlar mig fram i en obegriplig värld.

När skivan är inmatad och du startar datorn bör det under uppstarten stå något i stil med Press any key to boot from CD.

Gör det inte det finns kanske inte den optiska enheten med i listan över bootbara enheter. Då måste du in i BIOS ich kontrollera det. Starta om datorn och tryck på rätt tangent för att komma in i BIOS (varierar från pc till pc). Det kan vara F1, F2 eller kanske Delete eller Esc. Det bör stå ett kort ögonblick under uppstarten vilken tangent som öppnar BIOS.

I BIOS styr du med piltangenterna. Leta efter någon rubrik som handlar om boot order (varierar från pc till pc). Se till att cd-läsaren finns med i listan över bootbara enheter, spara inställningarna och starta om datorn.

Vänligen
Markus Dahlberg, redaktör

Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.