Fotovisaren i Windows 10

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 2 år, 9 månader sedan.
Skapare
perxyz10
Deltagare

Med anledning av artikeln i senaste tidningen kollade jag min dator. Jag kör Windows 10. Under Standardappar visas Foton som standard för bilder. Men när jag klickar på en bild används det gamla Fotovisaren var det går att bläddra igenom en map och ändra storleken på skärmen. Fotovisaren visas också som alternativ när jag högerklickar på en bild, dock ej psd-filer, Jag blev lite orolig eftersom jag tycker att Fotovisaren är den bästa enkla bildvisaren som jag känner till.

Jag undrar varför den inte kommer upp som alternativ under Standardappar då programmet uppenbarligen finns på min dator. En annan fråga är om det finns någon avkodare för psd-filer så att jag slipper använda Photoshop eller Bridge för att kolla snabbt efter en bild.

 

 

Den gamla fotovisaren är en kvarleva som fortfarande kan finnas kvar på en del maskiner om man har uppgraderat från tidigare generationer av Windows. Det är möjligt att den kommer att överleva även en uppgradering till Windows 11 men det är inte säkert eftersom det i flera avseenden är ett pensionerat verktyg som inte stöds längre. Programmet ska komma upp att välja som standardvisare för bilder om den är fullständigt installerad, men eftersom det är ett vanligt program utan var mer av en inbyggd funktion i gamla Windows är det inte säkert att du får fram den.

Angående att visa miniatyrer av PSD-filer så går det inte att göra i Utforskaren utan kräver tredjepartsprogram för att det ska fungera. Jag kan rekommendera Adobe Bridge om du har tillgång till det, annars kan du titta närmare på Sagethumbs. Jag har inte undersökt det själv, men det har fått mycket beröm.

Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.