Från windows 7 till Windows 10 gratis?

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 4 år, 6 månader sedan.
Skapare Sofia
Sofia
Åskådare

Kan man uppgradera en PC från Windows 7 till 10 gratis och hur gör man?

Nja, om jag säger så här, den officiella möjligheten att uppgradera gratis upphörde i juli 2016. Det gick även att uppgradera gratis ytterligare en tid om man var lite ”diffus i kanten” med huruvida man hade en dator för särskilda behov eller inte, men även det har upphört. Det enkla och raka svaret på din fråga är alltså nej, det går inte.

Det finns däremot artiklar och guider på internet hör hur man fortfarande kan använda olika verktyg för att gratis uppgradera till Windows 10, men en del av metoderna känns lite tvivelaktiga och många skriver i stil med att ”jag vet inte hur eller varför det fungerar, men jag tror att jag har fått en riktig licens”.

Det kan alltså vara så att det fortfarande är möjligt, men eftersom det inte är officiellt Microsoft-godkänt så vågar jag inte berätta hur det går till. Risken finns att uppgraderingen går åt skogen och det inte fungerar att gå tillbaka till Windows 7, i så fall har du väldigt stora problem.

Sofia
Sofia
Åskådare

    Tack, Forumledare! Går det då att söka  hjälp mot betalning via databutik eller affär som Elgiganten? Vet du vad det brukar kosta?

    Om du inte vill handla ett digitalt exemplar av Windows 10 kan du köpa ett fysiskt exemplar, det är väldigt enkelt att installera själv. Om du inte vill göra det så kan vilken datorverkstad som helst göra jobbet men jag vågar inte svara på vad det skulle kosta, det får du kolla upp med respektive verkstad.

    Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.