Gammal negativskanner i 64-bitars Win10?

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 år, 10 månader sedan.
Skapare
tapio
Åskådare

Har en enkel negativskanner (Plexgear Pixaver) som är köpt nån gång under Win7-eran.  Den fungerar även i  Windows 10, men bara i 32-bitarsmiljö.  En nyare dator med 64-bitarssystem hittar inte skannern. Den gamla datorn med 32-bitars win10 börjar rasa.  Finns det något hanterbart sätt att anpassa skannern till 64-bitarsmiljö eller att temporärt nedgradera en 64-bitarsdator till 32-bitarsmode ?  Skannern är värd högst en tusenlapp, så åtgärden får stå i vettig proportion mot detta…  Finns nåt bra sätt, eller är detta ”vägens ände”?

Nu vet jag inte vilken av Pixaver-modellerna det är du har, men den råkar inte spara skanningarna på ett minneskort? I så fall borde det fungera att flytta över bilderna på det sättet utan att ens ansluta skannern till datorn.

Annars verkar det som att Pixaver-skanners inte behöver någon programvara, så det borde fungera även på 64-bitars. Dyker den inte upp alls i Enhetshanteraren, eller syns den med en gul eller röd ikon? Använder du Windows inbyggda skannerprogram eller något annat?


tapio
Åskådare

    Skannern är av modell Pixaver Chrome II och den har ingen kortplats. Vid inkoppling dyker den upp i Enhetshanteraren Unde Kameror som ”USB scanner SMP”. Ikonen visar inget felmeddelande. Under ”Egenskaper – Händelser”  meddelas: ”Device USB/Vid …… requires further installation”.

    Skannern levererades med Arc Softs ”Media Impression 2”, som iofs går att köra i Win10/64-bit. Dock hittar programmet inte skannern, ej heller gör Windows inbyggda  skannerprogram eller -app det.  Har även provat med en senare version av MediaImpression med samma dåliga resultat.

    I jakten på drivrutiner hittade jag foruminlägg från användare som hade liknande problem med Windows 8 redan 2013, så det kan vara så att den har blivit för gammal för att fungera med Windows 10.

    Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.