Går ej att spela filmer i windows 10

Inte löst
Detta ämne innehåller 10 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  lennartrunkvist 8 år, 8 månader sedan.
Skapare
lennartrunkvist
Medlem

Hej. Jag har uppgraderat till windows 10. Efter uppgraderingen går det ej att se på några filmer alls. Varken från internet eller filmer på datorn. Det går inte att se filmer från SVT play, youtube, expressen, aftonbladet eller någonstans ifrån. Jag provade att gå tillbaks till windows 8, och då fungerade det perfekt, men sen när jag uppgraderade till windows 10 igen, så går det inte att se några filmer. En del hörs ljudet på men det blir ingen bild, men de flesta blir det varken bild eller ljud. Vet Ni vad detta beror på. Jag har använt alla webläsare microsoft edge, internet explorer, google chrome och firefox. Det är lika med alla. Jag har dessutom varit inne på AMD:s hemsida och sökt efter drivrutiner till mitt grafikkort, men det fanns inga.

Vilken webbläsare är det du använder, och har du testat med olika webbläsare?

Första tanken är att det skulle kunna vara drivrutinerna till ditt grafikkort som inte kommer riktigt överens med Windows 10, så har du kontrollerat om det finns nya drivrutiner på datortillverkarens webbplats?

Anledningen till att jag är osäker på att det skulle vara är att de olika webbplatserna du räknar upp använder sig av olika tekniker för att spela upp sina filmer. SVT Play och Aftonbladet använder till exempel Flash, medan Youtube använder HTML5.

Jag har provat att använda olika webläsare: Microsoft Edge, internet explorer, Google Crome och firefox. Det kvittar vilken jag använder så fungerar det inte i alla fall.

Jag har varit in på AMD:s hemsida för att se om det finns några uppdateringar till mitt grafikkort, men det fanns det inte.

Jag har en Blueraybrännare till min dator, och jag har kunnat spela DVD-filmer och bluerayfilmer med programmet Power DVD 12, men nu har jag upptäckt att inte heller det fungerar med Windows 10. Programmet startar när jag sätter i en film, men uppspelningen startar inte.

Dina experiment pekar på att filmproblemen inte har med någon webbläsare att göra, utan ligger på en mer grundläggande nivå i systemet. Bra att veta.

 

Du kan behöva jaga drivrutiner på flera platser, för även om det är AMD som har gjort grafikkretsarna kan olika datortillverkare ha egna versioner av drivrutinerna. Om datoren är ett hembygge eller du har köpt ett löst grafikkort och bytt i datorn, testa att besöka webbplatsen för företaget som har gjort grafikkortet ifall de har egna drivrutiner.

 

När det gäller PowerDVD 12 verkar det just nu finnas två troliga anledningar till att det inte fungerar. Det ena är att det har att göra med samma problem som videovisningen i webbläsarna, det vill säga att det har att göra med drivrutiner för grafiken. Det andra är att PowerDVD 12, eftersom det är ett i sammanhanget gammalt program, helt enkelt inte är kompatibelt med Windows 10. Det ju som bekant PowerDVD 15 som är den senaste versionen och där skriver utvecklaren i klartest att det fungerar med Windows 10. När det gäller PowerDVD 12 hittar ingen information alls vare sig att det fungerar eller inte fungerar med Windows 10.

Jag har letat efter drivrutiner på internet men hittade inga så till sist så gick jag tillbaks till windows 8.1 igen och då fungerade det perfekt igen, så jag tänkte strunta i windows 10. Men nu är det så att min dator heter Compaq och är tillverkad av HP, och då finns det ett program på datorn som heter HP Support assistant och då fanns det ett ställe där man kunde söka efter uppdateringar till datorn, och då upptäckte det programmet att det fanns en uppdatering till grafikkortet på min dator, så då laddade jag ner den. Men sen när jag installerat den, då fungerade inte filmuppspelning med Windows 8.1 heller. Jag uppdaterade då till Windows 10 igen efterssom jag funderade på om de nya drivrutinerna bara fungerade med Windows 10, men det fungerar inte där heller nu. Så nu efter att jag uppdaterat drivrutinerna så fungerar inte filmuppspelning varken med windows 8.1 eller windows 10.

Min dator heter Compaq CQ58-d53SO

Modellnummer: ESK15EA#UUW

Grafikkortet heter: AMD E1-1500 APU with Radeon HD Graphics 1,48 GHz.

Vilken soppa. Normalt ska man i första hand leta efter drivturiner på tillverkarens webbplats, men här verkar det som att det krävs andra metoder.
Har du testat att använda den automatiska identifieringen hos AMD för att se om den hittar några andfra drivrutiner?

http://support.amd.com/en-us/download

 

Tack för svaret! Jag har klickat på länken som ni skickade med och kom till en sida hos AMD där dom automatiskt identifierade min maskinvara. Efter en liten stund kom det upp en ruta där det stod. Vi kan inte hitta en drivrutin för ditt system. Upptäckte ingen maskinvara som stöds av AMD. Sen stod det vad jag hade för Maskinvara. Där stod: Grafikmaskinvara: AMD Radeon HD 7310 Graphics. Hur det då kunde stå att dom inte upptäckte någon maskinvara som stöd av AMD förstår jag inte.

Outgrundliga äro drivrtinernas vägar. Vi är i alla fall en bit på väg, du skulle ju kunna testa att på samma sida välja tat ladda hem drivrutinerna manuellt. Leta reda på Manually Select Your Driver en bit ner på sidan, och väljer följande:

Steg 1: Notebook Graphics (för om jag inte misstar mig är det en bärbar dator)

Steg 2: Radeon HD Series

STeg 3: Radeon HD 7xxxM Series

Steg 4: 32- eller 64.bitars Windows 10, beroende på vilket du använder.

Hej. Jag har nu testat att installera mauellt som som Ni beskrev. När installationen var klar, så stod det; Installerat med varningar. Visa Logg. När jag då öppnade loggen så stod det: Paket som ska installeras: AMD grafikdrivrutin, Misslyckades. Drivrutin för HDMI-ljud lyckades. Installationshanterare för AMD Catalyst Lyckades- Installationen av grafikdrivrutinen misslyckades alltså. . Längst upp på loggen står: Information om maskinvara och där står namnet på mitt grafikkort AMD Radeon HD 7310 Graphics. I slutet av loggen står: Felmeddelande: Installation av drivrutin: Det angivna drivrutinspaketet installerades inte för motsvarande enheter. Jag har provat att spela filmer från olika webplatser, och på Expressen.se så var det så att reklamfilmen som spelas innan själva filmen börjar fungeade, men när själva filmen började så försvann bilden igen. På aftonbladet, SVT play och youtube fungerade inte bilden på några filmer som jag provade. På en del fungerade ljudet, men på de flesta fungerade inte ljudet heller.

Har du några andra, även till synes irrelevanta, problem med datorn? Om du tittar i enhetshanteraren, fungerar alla enheter som de ska?

Hej igen! Jag har nu kollat och jag hittar ingenting annat som inte fungerar som det ska. Jag gick då in och kollade där man kan avinstallera program och hittade de drivrutiner som jag laddade ner från HP och som gjorde att det inte gick att se på film i Windows 8.1 heller. Jag avinstallearade då dom. Sen gick jag tillbaks till Windows 8.1 igen och då fungerar det att se på film igen. Både från internet och filmer jag har på datorn och Dvd- och Bluerayfilmer.  Så nu har jag bestämt mig för att jag struntar i Windows 10, och stannar kvar med Windows 8.1 när det äntligen går att se filmer igen.Jag får väl börja använda Windows 10 när det blir dags att köpa en ny dator.

Ni ska ha tack för all hjälp i alla fall.

Med vänlig hälsning/Lennart

Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.