Går inte att stänga av datorn

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 7 månader sedan.
Skapare
rolf i roslagen
Deltagare

Ganska ofta (nu t.ex.) går det inte att stänga av min Lenovo M5400 med Windows 10. När jag klickar på stäng av startar den i stället om, gång på gång. Enligt Aktiviteshanteraren är inga appar igång. För att få stopp på datorn måste jag göra ”vaktmästaravstängning” d.v.s. hålla in starttangenten till dess datorn stängs av. Någon som haft detta problem? Vad kan det bero på? / Rolf

Det låter som att en eller flera av de Lenovo-specifika delarna av datorn inte har uppdaterats, och att det åstadkommer ett mindre kompatibilitetsproblem. Börja med att surfa till Lenovo (http://support.lenovo.com/se/sv/products/Laptops-and-netbooks/Lenovo-M-Series-laptops/Lenovo-M5400-notebook?linkTrack=GPS%253ABody_Search%2BProducts&tabName=downloads&beta=false) och se till att allting är uppdaterat till de senaste versionerna, inklusive BIOS/UEFI. Det borde lösa problemet.


rolf i roslagen
Deltagare

    Jag vet inte om det har med avstängningsproblemet att göra, men när jag vänsterklickar på startknappen nere i vänstra hörnet så händer ingenting. När jag däremot högerklickar så visas den där långa listan med ”Program och funktioner” överst och ”Skrivbord” underst. Det verkar som om ”Windows 8.1 – delarna” av Windows 10 inte fungerar längre. Kan det vara någon uppdatering som gått snett?

    /Rolf

    Så kan det vara, i en del fall har det hänt att gamla filer som har legat kvar efter en Windows 10-uppgradering har ställt till med problem i efterhand. Eftersom det kan vara väldigt individuellt vad det är som åstadkommer problemet brukar det mest felsäkra sättet att få bort problemet vara att installera om Windows 10.

    Eftersom Start-knappen inte fungerar som den ska så verkar det helt klart vara något som är galet med installationen, oavsett om det har med avstängningsproblemet att göra eller ej. Har du varit i kontakt med Microsofts support med problemet eftersom i varje fall Start-knappsproblemet är Windows 10-relaterat?

    Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.